Whippet Center - 2021.05.07. péntek 18:41 - Gizella névnap
 Főoldal  Fórum  Képtár  Videotár  Kutyatár  Useroldalak  Tenyésztők  Regisztráció  Bejelentkezés  Állatmánia.hu  Az állatorvos válaszol
 
 Frissít  Csökkenő sorrend  Nyitó hsz  Utolsó hsz  Témák
Tenyésztés...
Hozzászólni csak bejelentkezés után lehet.
Hozzászólás/oldal: 
Oldal: 
Oldalak (485): << 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 [65] 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 >>
Lory (tag)642. / 48552006.05.23. - 21:14válaszol
Előzmény: igmu (635)
Akkor most jobb, ha tudsz rola, hogy miattad kezdödött el ez az egesz, akkor most nincs ertelme megsertödni!!!! :virág:
Mindenki mondatában csak az ellensegeskedest kutattad, hol ott nem volt semmi ilyesmi.Te hitted azt hogy bárki is a magyar kutyákat fikázza, hol ott ez nem igy volt!Te eröszakoltad ki hogy TP kutyákrol beszelhessünk, mert vegig azt hitted, mert a tieid magyarok, vagy eppenseggel TP-k, öket akarja bárki is fikázni.Pedig ha most elolvasnád az elejetöl rájönnel, hogy senki sem akart itt bántani senkit.Te nem ertettel valamit,amit már huszan magyaráztak, akkor nehogy már most pont te mondd azt nekem, hogy te nem beszelsz velem.Es igen is nyugodtan meseld el mi zavar velem kapcsolatosan, erdekelne, hogy ez elött mivel is vivtam ki ezt nálad.Van email cimem, vagy msn, vagy skype, ha gondolod szemelyesen is tisztázhatjuk, nem kell palástolni, hogy egyebkent is....de nem mondom el....en a tisztázott helyzeteket szeretem.en nem erzem ugy , hogy valaha is megbántottalak volna, de szolj, hogy ha nem igy van. :virág: :mosoly2:
Lory (tag)643. / 48552006.05.23. - 21:17válaszol
Előzmény: igmu (635)
Ja es te eröszakoltad ki hogy magyar kutyákrol beszelgessünk.Beszelgettünk, igy sült el.Nem mindenkinek lehetnek jo velemenyei es tapasztalatai....ez van :virág:
igmu (tag)644. / 48552006.05.23. - 21:46válaszol
Előzmény: Lory (642)
A beszélgetés köztem, és Petrezselyem között indult, aztán bekapcsolódott Belfegor. Mindeddig tisztességes formában, egymást tiszteletben tartva folyt a beszélgetés. Én azt hiszem, mindenkit tiszteletben tartottam, a legnagyobb alázattal beszéltem mindenkivel. Mert úgy gondolom, a nálam picivel is idősebb (bocsánat, ha ezzel bármely nőtársamat megbántom, nem annak szánom) embereknek jogosan kijár a TISZTELET. Amit sajnos veled kapcsolatban, illetve a te hangnemedben egyáltalán nem vettem észre, még csak nyomát sem. Innentől kezdve én nem társalgok veled semmilyen formában, mert az, ahogyan te véleményt formálsz, és azt közlöd, nekem nem tetszik. Ennyi. Más mondanivalóm számodra nincsen, annyit még, hogy azt köszönöm, hogy előre engedtél a coursingen, mert enélkül nem lenne meg Hana liszensze, de semmi több. Anélkül is meglennék, főleg, ha utána a képembe vágod. Az, hogy különbözik a véleményünk a Tisza-parti kennellel kapcsolatban, én elfogadom, de mint kértem, ne vonj bele a vitátokba, ez a ti ügyetek. A magyar kutyák "fikázásáról" annyit, hogy nyilván sért, ha bántják öket, gyakra jogtalanul, ez természetes, hisz az én kutyáim is jogilag magyar kutyák. Ez szerintem normális emberi reakció. Petrezselyemmel ezt tisztáztuk, a beszélgetés teljesen más irányt vett, ha esetleg elsőre nem látod át, kérlek olvasd el újra. Ezután kapcsolódtál be te, amit én úgy érzek, talán kicsit higgadtabb hangnemben kellett volna tenned. Ha visszaolvasod az eddigi összes hozzászólásomat, láthatod, leginkább inkább kivonultam a fórumról, ha már nem tetszett a hangnem. Lehet, hogy én is gyakran fröccsögök, de talán időben észreveszem, és inkább befogom, mint inkább olyat mondok, amit később szégyellnék. Javaslom, tedd ezt te is. És tartsd tiszteledbe a nálad idősebbeket, bár talán ezt már korábban meg kellett volna tanulnod. Nincs is miről beszélgetnünk. Nézd ezt nyugodtan akár megfutamodásnak, akár sértődésnek, de leginkább szánalomnak.
Hogy mivel vívtad ki az ellenszenvemet? Elsősorban azzal, ahogyan bántál a kutyákkal. Azzal, hogy nem az ő érdekeiket nézted. Azzal, hogy kihasználtad az általad szaporítónak titulált emberek jóindulatát, sajnálatát. Miért kértél tőlük pénzt, ha a más tenyészetekből valóakért nem kérsz? Azokat pedig állítólag sokkal drágábban vettél. Vagy ott talán kicsit határozottab volt a tenyésztő, és nemet mondott, mikor elkezdtél neki sírni, hogy vissza akarod vinni a kutyákat? Mert te tulajdonképp meg szeretted volna őket tartani, de édesapád nem engedi? Vagy ez hogyan történt? Erre mindig kíváncsi voltam. Vagy esetleg orvosi igazolást kért a tenyésztő, amivel bizonyítanod kellett volna a genetikai hibákat? És mivel ezt nem tudtad felmutatni, inkább inkább azt mondta, hogy akkor oda nem viheted, hisz nincs bajuk, és te választottad? Vagy ez hogyan volt, ha szabad megkérdeznem?
Lory (tag)645. / 48552006.05.23. - 22:09válaszol
Előzmény: igmu (644)
hogy nem nezem az ö erdekeiket?Akkor miert nem altattam le öket, vagy adtam volna olyan helyre, ahol nem lett volna jo sorsa?Vagy menhelyre kellett volna öket adni?Akkor mi a jobb nekik?
Amit irsz roluk az megint baromság!!!!Mi volt a jo indulat es sajnálat????Normális dolog volt reszükröl, ami mentsegükre szoljon, hogy szeretik öket!Ez egy normális dolog a tenyeszetben!!!Es ha nálam születnek kölykök en is igy teszek, ha problema adodna, mivel en teremtettem öket, vállalom ertük a felelösseget egy eleten át!!!!!!Ez kihasználás?Te nem igy tennel????
Azert mert a másikakanak is ott az ára!!!!Az hogy ajándekba mennek, mert nincs nála hely, attol meg a tenyesztö vállalta a kárpotlást!!!Es azon kivül genetikailag nem terheltek.
Es kepzeld, hogy megtartanám, de nem engedik!!!A keret megvan hozzá, a hely is megvan hozzá, csak hogy ez nem egyedül az en döntesem hogy mit kezdek velük!!!!

Es kerlek bocsáss meg a hangnemert,igazad van, sokszor indulatbol irok, mert felzaklat belülröl egy egy tema.De nem sertesböl irom, csak igyekszem tiszta megfogalmazással közze tenni álláspontjaimat, habár nem tartom tiszteletlennek mert nekem nem a kor szabja a tiszteletet, ami alapján magamnak sorrendet állitok az a tudás, es ezt tartom tiszteletben.Csak sokszor elragad a hev, es ez motivál.
Azt amikor a cursinget megemlitettem, nem arra volt hogy a kepedve vágjam, csak elmondtam, hogyakkor találkoztunk elöször. :virág:
igmu (tag)646. / 48552006.05.23. - 22:53válaszol
Írtam egy tök hosszú hozzászólást, erre a végén megszakadt a netkapcsolat!!!! :gépez: :kalapál:
Szóval, mégegyszer.
Szerintem a helyes megoldás az lett volna, ha már elvileg rosszul választottál, (ami megjegyzem, nem feltétlen átverés volt, hisz a foghiba később derül ki, de a többit kellett volna már látnod az elején) hogy elviszed őket dokihoz, és ivartalaníttatod őket. Egyrészt ilyen esetben a legtöbb doki kompromisszum-kész, másrészt azzal, hogy magadhoz vetted őket, felelősséget is vállaltál értük. Én összeszorított fogakkal, de feladtam volna hirdetéseket, itthon is, nem csak külföldön. Agaras körökben is, hisz mindig akad valaki, aki whippetet szeretne, lett vona gazdijuk. Vagy eleve azt szeretted volna, hogy egy helyre kerüljenek?
Az viszont a te mentségedre szolgáljon, bár én nem akarok a bírád lenni, hogy te megtartottad volna őket. Csak azt meg végképp nem értem, miféle elgondolásból vettél meg egyszerre több, szinte azonos korú kutyát. Ez lutri volt, csak nem pénzben, hanem élőlényekben játszottad. Sajnálom, hogy így alakult, de ebben van bőven felelősséged, hisz attól, hogy a tenyésztő azt mondja, amit mond, és neked másfajta elképzeléseid vannak, nem kell követni amit mond. Ezt tettem volna én a te helyedben.
A hangnemről annyit, én sem elsősorban azért adom a tiszteletet az idősebbeknek, mert idősebbek, hisz az egy tény, de az engem körülvevő idősebb emberek mind többet tudnak, mint én, már ha csak az élettapasztalatot vesszük alapul. Nálam ez alap, arra jön rá kinek ez, kinek az. Én sem akartam szemétkedni, ez nem az én formám, de nekem a hozzászólásaid után kinyílt a bicska a zsebemben, én sem aljaskodni akartam. Sokban hasonlítunk, talán a makacsságunkban leginkább. Amiben bizony különbözünk, az az viszont nem tulajdonság, hanem nézetkülönbség, arról vérremenően vitáznunk kár, hisz te éppoly makacsan tartod a véleményed a Tisza-parti kennelről, mint én.
maya (tag)647. / 48552006.05.23. - 22:56válaszol
Lory kerdezhetek egy szemelyeset? Termeszetesen nem kell valaszolnod, ha nem akarsz!!!!
Hany eves vagy?
Vipipapa (tag)648. / 48552006.05.23. - 22:59válaszol
Erzsike!
Sajnos továbbra sem helytállóak az általad leírtak, valamint nagyon unalmassá vált úgy a stílusod, mint a hazugságaid, a vádaskodásaid.
Nem hozott Csaba semmiféle papírt, amit alá kellett volna írni, különben nem tettük volna szóvá, vagy ő sem mondott igazat.

Téged nem lehet elérni, ne mondd, hogy igen. Mi mindösszesen egy mobilszámodat ismertük, ami már régóta nem él, ezért töröltük is a telefonjainkból, valamint a szerződésben megadott ill. a katalógusokban szereplő címedet, ami Budapesti cím, ahol nem tartasz kutyát, 14 vipit meg pláne nem. A többi fajtáról már nem is beszélek. Állításod szerint ha jól emlékszem, Alcsútdobozon van egy tanyád, ahol Csaba van a kutyákkal. A fotóid, ahol a kutyáiddal vagy az sem árulkodik igényes környezetről... Lehet, te nem tudod, hogy ha nem vagy a tanyán Csaba kint tartja őket ?
Egyébként a 7 kutya nem úgy viselkedett lakásban, ahogy szocializált kutyának illik, talán Blue kivétel ez alól.

Nem volt A, B, C és D alom. Bár ez sem tartozik rád. A kutyáim szülését ha titkolni akartam volna nem írom le a nagyvilágnak. De nem így tettem.
Továbbra sincs titkolni valóm.

Hogy milyen bajban voltál, nem tudtuk, sőt soha nem is érdekelt, hisz magánügy. Csak az érdekelt, hogy mi lesz a nálunk született kutyák sorsa. Sőt tudom, hogy Katival folytatott telefonbeszélgetésetek után is annyit tudtunk meg, hogy apád nem engedi a sok kutyát. Azt valóban mondtad, hogy JANUÁRBAN majd APÁD elhív hozzád egy angol whippet szakértőt, aki majd megállapítja, hogy melyik kutya szar szerinte, az összes közül. Ezen csodálkoztunk, hogy mekkora nagy ember lehetsz, hogy érted, miattad majd Angliából eljön egy szakértő... Bár pénzzel sok dolgot meg lehet oldani.
No de mondtál Te már sokkal nagyobb butaságokat is...

Amikor felajánlottuk, hogy a kutyák jöhetnek annak előzménye az volt, hogy a szlovák honlapon megjelent, hogy gazdát keresel a kutyáidnak. Akkor még innen a fórumról is többen megkérdezték, hogy miért adod el őket? Akkor kardoskodtál, hogy nem eladod, hanem elajándékozod őket. Ekkor mondtuk azt, hogy ha szétszórnád a Tisza-parti kutyákat, akkor inkább hozd vissza őket. Soha arról szó nem volt, hogy vissza akarjuk vásárolni a csapatot !!!
Egyszerűen azt akartuk megakadályozni, hogy ezek a kutyák elkallódjanak.
Karácsonykor még megkérdezte Kati tőled MSN-en, hogy áll-e kifelé rúdja Tisza-parti kutyáknak, erre a válaszod az volt, hogy dehogy, hisz azok mennek először, akik nálad még nem bizonyítottak. És ugye a három felnőtt kutya, az INGYEN hozzád került két kan és Gerda akkor már MEOE Jun Ch volt, a fiatalok meg még nem mutathatták meg, hogy mit is tudnak, hiszen akkor még csak 9 hónaposak voltak. Karácsonyhoz képest a január másodika a felkészüléshez, kutyaváráshoz túl közelinek tűnik, pláne úgy, hogy a kérdésre nemleges választ kaptunk.
Emlékeztetlek továbbra is arra, hogy soha nem volt szándékunkban visszavásárolni a kutyákat, nem ezt ajánlottuk fel, hanem biztos helyet kínáltunk fel nekik, mivel mindössze a kutyák sorsát láttuk szem előtt, amit bizonytalannak ítéltünk meg nálad.
Ha visszaolvasol a januári beszélgetésünkbe, még meg is jegyeztem, hogy: Úgy tudom, nem esett szó visszavásárlásról.
Kati erőlködött nekem, hogy próbáljuk meg valahogy megoldani.
Aki ismer tudja, hogy nem vagyunk milliomosok, elképzelheted, hogy sziven ütött, hogy egy nem várt, tetemes kiadással akarsz meglepni.

A lényeg. Nem volt szerződés, nem ígértünk semmit, nem volt mit aláírni, de a feltételek, amiket elsőként kitaláltal egyszerűen számunkra teljesíthetelenek voltak.
Az volt a második tévedésünk, amikor kiderült , hogy Csaba nem hozott semmit, ennek ellenére átvettük a kutyákat. Azt kellett volna mondani, hogy szépen pakolják be mind a hét kutyát és induljanak vissza. Nem tudom mit szóltál volna ehhez a megoldáshoz !?
Azt meg tudod indokolni, hogy pl. az Eü.könyveket miért nem küldtel el ? És azt meg tudod indokolni, hogy a hozzád pénz nélkül került két kannak miért nem adod ki a mai napig a törzskönyveit ? ...ha csengeted a lóvét, kapod a tkv-ket... Ezt írtad áprilisban.
Akkor most hogy is van ? Miért is kellene bármit is fizetnünk ? Csak segítettünk neked.

Amikor szó volt arról, hogy mennének a kutyák kiállításra, itt a fórumon írtad, hogy hogy merjük a saját tulajdonodban lévő kutyákat nevezni. Mintha ettől a kutyáknak bármi baja is lett volna.
Mi január másodikán úgy éreztük, hogy a továbbiakban téged a kutyák nem érdekelnek, csak a bekerülési költségük visszaszerzése. Hisz ugye a pénzt vártad, várod a mai napig.
No akkor most megfordult a kocka.
A kutyák legyenek a Te tulajdonodban, hisz ezt már itt is kijelentetted, oké. Akkor mi január másodika óta panzióztatjuk őket.
Az pedig pénzbe kerül a tulajdonosnak. 1.000 Ft/nap/kutya remélem elég méltányos ár, mivel a hét kutyából január-február, március hónapban a szukák betüzeltek, tehát egészen más elhelyezésben, ellátásban kellett részesíteni. Keress olyan panziót, ahol egyáltalán elvállalnak tüzelő kutyákat.
A mai napig ez 142 nap. Számolj Erzsike!

No itt a vége.

Nem is értem miért mentem bele másba, mint a tények közlésébe, mely szerint Tóth Erzsébet január másodikán reggel 10 órakor minden indoklás nélkül elhagyta a kutyáit, azokról azóta nem érdeklődött függetlenül attól, hogy most mit állít. Vele ebben az ügyben, megegyezni nem tudtunk.

Aki a kutyáit elhagyja, majd az őt segítő embert becsmérli, meghazudtolja, a segítő ember kenneléből eladott kutyák gazdáit és azok kutyáit a sárba tiporja (példa erre a sokak füle hallatára lezajlott beszélgetés (?) egy fiatal sráccal, akinél egy Tisza-parti és egy Lukaházy kutya van), aki fikciókat hírdet amerre jár, az a szemünkben nem érdemel semmit.
A fórumozók türelmét köszönjük. Ha nem lett volna a napokban Erzsi részéről személyeskedés, hitelrontás és szinte becsületsértésbe hajló megnyilatkozás, akkor ez a két nap itt nem erről szólt volna.

Szerintem ezt egy kis időre függesszük fel !

Mindenkinek jó kutyázást, szeressétek a kutyáitokat, ahogy mi is tesszük, mert bennük csalódni nem lehet. Ők nem kétszinűek, nem támadnak hátba, nem köpik le a feléjük nyúló, segítő kezet!

Üdv : Zsolt

Lory (tag)649. / 48552006.05.23. - 23:04válaszol
Igy van.Örülök, hogy válaszoltál. :virág:
Elvihettem volna orvoshoz, ha megtarthattam volna, es mivel már családilag elege patthelyzet alakult ki, sürgös dönetseket kellett elfogadnom....Itt a centeren is közze tettem hogy gazdit keresünk, es ismerösöknek is, akiknek köszönöm az eddigi segitsegüket! :puszi: :virág:
Az elkepzelesekröl igyekeztem a tenyesztö tanácsait figyelembe venni, ugy gondoltam, az a legbiztosabb, hiszen ö megiscsak tenyesztö,mások pedig biztos csak irigyseget látnak a dolgok mögött.Igy hallgattam rájuk, es persze volt beleszolásom eleg, de ök leginkább csak megerösiteni tudtak egy-egy döntesben, mint tanácsokat osztogattak volna....
Hidd el , nem könnyü ezt feldolgozni mind a mai napig sem, ez a tanulság örök ervenyü marad.Ez is egy elettapasztalat volt, amit nem hiszem hogy mindenki megelt.....
Remelem ezek után, már tudunk beszelgetni, es en is meg probálom magam moderálni, de egyes helyzetekben nemez ezt megtenni, es ilyenkor nem hiszem hogy menni fog, azert magprobálkozom..... :virág: :mosoly2:
Lory (tag)650. / 48552006.05.23. - 23:12válaszol
Előzmény: maya (647)
20 leszek juniusban :mosoly2: :pirul:
Oldalak (485): << 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 [65] 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 >>