Whippet Center - 2021.05.07. péntek 18:14 - Gizella névnap
 Főoldal  Fórum  Képtár  Videotár  Kutyatár  Useroldalak  Tenyésztők  Regisztráció  Bejelentkezés  Állatmánia.hu  Az állatorvos válaszol
 
 Frissít  Csökkenő sorrend  Nyitó hsz  Utolsó hsz  Témák
Tenyésztés...
Hozzászólni csak bejelentkezés után lehet.
Hozzászólás/oldal: 
Oldal: 
Oldalak (485): << 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 [62] 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 >>
Lory (tag)611. / 48552006.05.23. - 05:59válaszol
Te vagy lassu.... :nevet: ;-) :mosoly2: :virágsmile: :puszi:
Vipipapa (tag)612. / 48552006.05.23. - 08:02válaszol


Szevasztok !Pont ilyen válaszra számítottam. Aljas hangnem, sok hazugság és ferdítés, kevés igazszág tartalom.

A személyes dolgokat nem a fórumon kell megbeszélni. Személyesen kellene, de sajnos Erzsi elérhetetlen. Amikor azokon a számokon visszahívtam, amikről ő hívott, az volt a válasz, hogy ez nem az Erzsi telefonja. Én nem fogok ide semmi levelet bemásolni. Úgyis mindenki annak hisz, akinek akar. Január óta kb. ötször írtunk neki e-mailt. Mindig azt válaszolta, hogy egy vagy két héten belül jönnek és hozzák a papírokat.

Eredetileg arról volt szó, hogy amikor hozza a kutyákat, hozza a papírjaikat is és megegyezünk a visszavétel feltételeiről. Mielőtt kipakolta a barátja a kutyákat azt mondta, hogy nála vannak a papírok, mire elindultak, már otthon maradtak a papírok Lory-nál.

Csak hogy képben legyen mindenki, Erzsi jnauár 01-én este 20-körül közölte: visszük a kutyákat. Kérdésemre, hogy hova, milyen kutyákat, a válasza az volt, hogy vissza. A Tisza-partiakat.

És másnap délelőtt 10-kor a barátja és annak édesapja valóban megjelent.

Kérdés: Mi volt ennyire sietős? Miért nem jött le Ő is? Nem ért rá? Ugyan kérem! Milyen eljárás ez, hogy patthelyzet elé állít valaki valakit? Így? A kutya élőlény. És hogy helyezzünk el 7 kutyát télen este 8-tól reggel 10-ig? Hogy lehet megoldani? Ideiglenes helyet csináltunk nekik még az éjjel, ez várta őket. Amikor megkérdeztük, Csabától, hogy nem gond-e, hogy pár napot kint töltenek, a válasza az volt, hogy miért lenne baj, hisz kinti kutyák. Pedig mennyit hallottunk, olvastunk itt a fórumon arról, hogy Erzsi együtt alszik az összes kutyájával&#8230; Mese, mese. De hogy is aludhatna együtt, hisz anno min 14 vipije volt ( már amiről ugye itt mindenki tud ) és a tosák, és a többi eb??? De ez mindegy.

Arról mi nem tehetünk, hogy vonattal jön valaki és rohannia kell. Bár a látogatás reggel 9-től délután 4-ig tartott.Féreg hányás az úton ?

Erre sem emlékszünk bár mi vittünk haza a kutyákkal együtt.Zsúfolt kennelek ?

Melyik ? 6 kutya kb. 100 négyzetméteren vagy az 5 kutya 40 négyzetméteren ? Melyik ?

Ismételten kérem, hogy akit komolyan érdekel a téma és nem akar beállnia sárdobálók táborába, az látogasson meg !Genetikai problémák ?

Kérdezd meg hozzáértő tenyésztő ismerőseidet, hogy hol nem születnek hibás kutyák !? Persze nem olyat kell kérdezni, akinél életében volt 1 alom.

Az előforduló, általunk ismert problémákról tájékoztattunk. Példa rá Inka foga, akiről az híresült el, hogy csökevényes az álkapcsa, vagy egy foltos szuka törött farka. Ezeket mind tudtad !

Arról volt szó, hogy neked mindegy, hogy milyen a kutya, valamire jó lesz. Vagy kiállításra, vagy sportra, ha pedig egyiknek sem, akkor kedvencnek..Variálunk az árakkal?

Ha már egyszer kimondjuk az árat a telefonban, az már csak lefelé mehet.

És miért is ne lehetne más ára egy -átlag- csíkos kutyának egy kék vagy fekete vagy ezüst csíkosnak ?

És igen, valóban különlegesnek tartjuk az izabella alapon kék csíkos kutyákat, mint amilyen Rókanikó Kata nevű kutyája, aki szintén ebből az alomból való és akinek kiköpött mása az Erzsi által megvásárolt Kyra.

Majd amikor több lesz a feketékből, a kékekből az ezüstökből, mint a tigriscsíkosokból, akkor már talán nem lesznek izgalmasak a vevők számára.

Az adásvétel két ember között létrejött dolog. Van egy ár, ami vagy tetszik a vevőnek, vagy nem. Soha senki feje mellé nem tartjuk a pisztolyt, hogy vegyen tőlünk kutyát. Ha az árat akkor elfogadta, később ne reklamáljon. Mondhatta volna azt is, hogy nem kell, sok. Ennyi.

Azt hiszem van éppen elég olyan ember, aki tőlünk vett kutyát a fórumon, akik itt vannak szemlélőként.Van olyan is, aki Erzsivel egyetemben azt híreszteli, hogy putriban élünk, a kutyák disznóólban laknak, hogy csak akkor tudnunk egy-egy alomról, mikor kigurulnak a fészekből, hogy úgy adunk nekik származási lapot, hogy kitotózzuk a színük alapján, hogy ki is lehet az apa.

A legújabb hírek, hogy a Tisza-parti kutyák rövid életűek.

Ezt mi alapján jelenti ki bárki is, hisz az első alom kutyái is mindössze 5 évesek.

Elhíresült, hogy a H alom genetikai selejt. Nem kívánom idecitálni az alom egyedeinek a gazdáit, de felháborodásukat tolmácsolhatom.

Szülések.

Nem most kezdtük a tenyésztést, hanem 21 éve. Engedtessék meg nekünk, hogy ezt úgy csináljuk, ahogy mi jónak látjuk.

De hogy lássátok:

Cini nevű kutyánk 2004-ben áprilisban szült először, majd 2005-ben júniusban másodszor ezt követően az idén januárban ismét.

Szemi 2004 augusztusában szült majd 2005 márciusában valamint az idén márciusban.

Sára 2004 júniusában, majd 2005 januárjában.

Csutka egyszer, 2004. július.

Queene 2005 március és 2006 március.

Ezek az almok konkrétan 4 különböző vonalú apától jöttek le.

Évente 3 alom van. Hogy ez a kívülállóknak sok vagy kevés nem érdekel. A szukák kitűnő állapotban vannak. Látható a ciklikusság is.

Kiállítások.

Aki jár, az tudja költséges mulatság. Nem hiszem, hogy bárki kötelezhetne arra, hogy mindenhol ott legyünk személyesen. Azt hiszem elég, ha a kennelből származó kutyák jelen vannak az új tulajdonosukkal.

Világhírnév? Amerikai, angliai elismertség? Magyarországról?

Nem elfelejteni Erzsi egy olyan kenneltől kéri ezt számon, ahol, ahol az első kiállításra járó kutyák az idén lesznek 4 évesek. Tisza-parti Whippet 2004 március 20-án szerepelt először kiállításon.

Megnézem én azt a magyar tenyésztőt, aki két év alatt elismert lesz egész Európában és a tengeren túlon! Igaz Tóth Erzsébet nevét már a legtöbb Európai kennelben ismerik, hisz tudomásuk van arról, hogy játszadozik a kutyákkal. Megveszem, eldobom&#8230;

Hol vannak azok a kutyatulajdonosok, akik Pálma bizalmát megingathatnák egy életre? Neveket Erzsi!

Nem dobálózni kell, adatokat, tényeket.

Sehol a világon nincs olyan kennel, tenyészet, ahol nincs hiba.

Nálunk Erzsi felsorolt egy foghibát, egy félheréjűséget és egy törött farkot.

Azt hiszem gratulálni kell nekünk, hogy ennyi alomból mindössze ennyi hiba van. A nagyszámok törvénye alapján ez teljesen rendjén is van. Sok ember között is több a szeplős.

A hibát előhozó szuka más kannal történő párosítása pedig úgy érzem éppen tenyésztői munka, hiszen nem az a feladat, hogy azonnal szelektáljunk, hanem megpróbáljuk megnézni, hogy az adott hiba mennyire van rögzítve adott egyednél. És ezek már olyan tevékenységek, amik az elméleti tenyésztésen túlmennek. Inka fogát pedig meg lehet nézni bármikor, egy példa arra, hogy egy kutya fejlődése nem 8-9 hónapos korában fejeződik be.

Az élet, a genetika nem kiszámítható.Befejezem.Bárki megkereshet minket, a telefonszámaink nem titkosak. Kennelünk látogatható.

A negatív híresztelések is jól jöttek nekünk, mert innen a fórumról is megkerestek többen személyesen, akiket megpróbáltak megvezetni és távozásukkor levonták a következtetést, hogy a rólunk világgá kürtölt hír szemenszedett hazugság.

Üdv: ZsoltSir Winston (tag)614. / 48552006.05.23. - 08:51válaszol
Előzmény: petrezselyem (613)
:virágsmile:
igmu (tag)617. / 48552006.05.23. - 08:58válaszol
Előzmény: petrezselyem (616)
Sok szerencsét!
Sir Winston (tag)618. / 48552006.05.23. - 09:19válaszol
Előzmény: petrezselyem (616)
:szerencse:
igmu (tag)619. / 48552006.05.23. - 09:34válaszol
Előzmény: Lory (587)
Inkább én minderre nem válaszolok. Nem azért, mert nem tudnék mit, mert van pár dolog, ami egy ideje már a bögyömben van Veled kapcsolatban. Nekem is kérdés, éppúgy, mint Mayának, miért kellett visszavinned a kutyákat? Egy év alatt nem nőttek hozzád? Annyira sem, hogy ivartalaníttasd őket, és melletted éljenek? Ez nem egy farmer, Lory, amit ha kihíztál, akkor visszaviszed. Eleve azt sem veszik vissza, nemhogy élőlényeket!!! Akik elvileg veled töltik a nap minden percét, veled alszanak, hálásak, követik minden léptedet.
Nem védem a tenyésztőt, ez a ti meccsetek. DE! Ha te eldöntöd, hogy kiállítani akarsz, akkor tudatosan, mint akár Petrezselyem, Belfegor, Jamie, elmégy és te, tudatosan kiválasztod azt az egyedet, akiről úgy gondolod, megvalósíthatja az álmaidat. Nem a kutya színe alapján, vagy, hogy mennyire csóvál neked kifelé az általad említett, nem is olyan kegyetlen körülmények közül. Neked már tudatos tenyésztői koncepciókkal kellett volna odamenni. Mint Petrezselyem, akinek már a fejében van szinte az összes lépés!!! Konkrét elképzelésekkel. Ha most ennyire fikázod a tenyésztőt, akkor miért hallgattál rá? Akkor miért nem kérted ki a környezeted véleményét?
Oltásokról:
Az én kutyáim megkapták a három oltást, illetve féregtelenítettek voltak, semmi ilyen jellegű negatív tapasztalatom nem volt, mikor elhoztuk őket. Ha akarod, bemásolom ide az oltási könyveket.
A stílusodról, és a torkomnak-ugrásról annyit, hogy ha te így vitatkozol, akkor nem vagy valódi vita-partner, hanem csak egy uszítható, parancsszóra ugró véreb. Sajnos ezt már nem csak a velem, és a Katiékkal történő beszélgetéseidben bizonyítottad be, hanem a legtöbben szemtanúi voltunk annak, milyen tiszteletlenül is tudsz beszélni emberekkel. De ez a te dolgod, tudod, a stílus maga az ember.
Az olaszországos dolgokról annyit, hogy mikor a második kutyát kerestem, felvettem egy tenyésztővel a kapcsolatot, mivel érdekelt a silken is, mint olyan. Ekkor kezdtem keresgélni, és kerültem kapcsolatba egy kedves hölggyel, megjegyzem, nem az egyik olasz silken-tenyésztővel, nehogy aztán itt őt is megkeresd. Innen az infó.
A kérdéseidre válaszoltam, a kutyáimmal elégedett vagyok, a fogukról annyit, hogy mind a kiállításon, mind a tenyésszemlén, mind az állatorvosnál kiemelték a fogazatukat. Korrektnek, kitűnőnek nyilvánították őket, és a doki azt mondta, bár minden kiállítási kutyának ennyire rendben lenne a fogazata. Szerintem ez magáért beszél.
Ha nem bánod, innentől kezdve én nem nagyon beszélgetnék veled, stílusbeli kérdések vetődtek fel.
Oldalak (485): << 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 [62] 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 >>