Whippet Center - 2021.05.07. péntek 12:58 - Gizella névnap
 Főoldal  Fórum  Képtár  Videotár  Kutyatár  Useroldalak  Tenyésztők  Regisztráció  Bejelentkezés  Állatmánia.hu  Az állatorvos válaszol
 
 Frissít  Csökkenő sorrend  Nyitó hsz  Utolsó hsz  Témák
Tenyésztés...
Hozzászólni csak bejelentkezés után lehet.
Hozzászólás/oldal: 
Oldal: 
Oldalak (485): << 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 >>
Jamie (tag)431. / 48552006.01.02. - 14:33válaszol
Előzmény: igmu (429)
Pont ilyenre gondoltam, Igmu! És nem hiszem, hogy a gyereknek ez rossz lenne! Képzeld, hogy minden természetes, semmi allergén anyag!!! A világ legjobbja! Figyelni kell a hőmérsékletre, inkább a hőingadozásra, de nem hiszem, hogz nem lenne elég. Gipszkartonnal nem éri meg ezt a harmóniát tönkretenni, szerintem. :-)
És igen, terméskő alapzat, elég magasan! Csodálatos lenne! Egy két fenyő, egy kicsike nyirfaliget, nagy füves tér...
Jamie (tag)432. / 48552006.01.02. - 14:36válaszol
Előzmény: igmu (430)
Hát Nyilacskával is van egy-két ilyen történetem, borzalmas kiskutya volt mégis imádni való, de nagyon sokat takaritottam, sirtam, töoprengtem, furfangoskodtam, problémamegoldottam miatta, de most már teljesen összecsiszolódtunk. Üdvözlöm a falékát! :virágsmile:
igmu (tag)433. / 48552006.01.02. - 14:44válaszol
Előzmény: Jamie (432)
És te miket töprengtél ki?! Mert nálunk eddig semmi nem jött be. Csak ha jól elpáholtuk. Másból egyszerűen nem hajlandó tanulni. De ezt meg nem akarom, főleg ha abból indulok ki, hogy Hannácska már egy grabancrázástól is összezuhant, és hónapokig nem is rosszalkodott semmit. Neki már elég ha csúnyán ránézel. Ő nagyon arisztokrata, de Manyi... Őt ha szidod, néz rád, hogy mi van, aztán folytatja tovább. Mintha nem is tudná, hogy róla van szó. Pedig most is, mielőtt eljött a párom, megfenyegette a papucsommal, hogy ehhez bizony nem szabad nyúlni (párom annak a híve, hogy kösse össze a kutya a szagot, anyagot egy rossz emlékkel, és akkor nem piszkálja, megjegyzem ez Hannánál be is jött), erre mire hazaért, ott volt a papucsom a szőnyegen persze darabokban. :nemtom: Nem tudjuk, mit csináljunk vele. Ha bezárjuk a Petporterbe, ami tök tágas, mert óriás testű kutyákat lehet benne szállítani, akkor meg ordít, hogy ki akar jönni. Rendszeresen ugatásra mentünk haza. Hiába bent vannak a játékai. És az a durva, hogy nem elég hogy ő ugat, vonyít, olyankor Hanna is rákezdi, mert ketten üvölteni olyan jó móka... Hát néha már olyan elegem van... Ezért várom már, hogy kimehessünk egy tanyára.
Jamie (tag)434. / 48552006.01.02. - 14:56válaszol
Előzmény: igmu (433)
Vége lesz! Hidd el, egyszer csak azon kapod magad, hogy nincs több rosszalkodás és nem is fogod érteni hogyan történt. Én is igy jártam, mint ti, hogy Ruf egy hihetetlen intelligens darab volt már kölyöknek is, 3nap alatt megtanulta mi is az a szobatisztaság és igyekezett mindenben helytállni, mindig nézte hogy mit várok el tőle, leste az összefüggéseket (ahogy a párod is gondolja) jól reagált a szóbali szidára is (kivéve a kakievésnél :-D :mérges: ) és minden szempontból könnyen alakitható volt. Persze ő is rosszalkodott, mindig kibontott minden zacskót és szétpakolt, elropogtatta a gondosan elpakolt karácsonyfadiszeket, ellopott egy csomó ehető sé általa ehetőnek tartott dolgot ésmeg is ette (szaloncukor, radir, szőlőzsir stb) szóval vooltak dolgai. De Nyilacska!!!! Hát ő az ágy közepére kakiloktól az összepisilem a konyhátig az asztal tetején táncolokon át a nem lehet megfogni, elfelejtettem a nevemet, hivásra inkább elmegyek, fejhangon visitozok stb minden játszott. és semmi de semmi hagyományos dologra nem reagált megszokott kiskutyareakcióval. őt nem lehetett büntetni. Ha csak megszidtam, oda se figyelt. Ha megfenyittettem összeroppant , és kiüvegesedett szemekkel reszketett a sarokban, majd egy perc múlva semmire nem emlékezett, ha kint a parkban rosszat csinált nem tudtam megbüntetni, mert elszaladt és életveszélybe sodorta magát, elkereszteltük Josefin De La Pisi-nek, mert folyton minden csupa pisi volt, pedig már az egy év felé közeledett. És senki nem tudott tanácsot adni, kiegyensúlyozottnak meg kiegyensúlyozoptt volt, a hiba nem ott keresendő. Egyszerűen szétszort és önfejű volt, ráadásul túlérzékeny (ezeket tulajdonképpen ma is elmondhatjuk róla).
igmu (tag)435. / 48552006.01.02. - 15:08válaszol
Előzmény: Jamie (434)
Nahát Manyika kiköpött Nyiszi! Ugyanezt csinálja. Már annyit bőgtem ez alatt a pár hónap alatt, mint Hannánál összesen. Ő is ilyeneket csinál. Meg ha leszidjuk, már azt is alig merjük, akkor felszalad az ágyra, és elkezd pisilni. Tiszta őrület. :dühös:
Jamie (tag)436. / 48552006.01.02. - 15:10válaszol
És hogy miket töprengtem ki? Meglepő, de pl teljesen felhagytam a büntetésével, legfeljebb egy kis rosszallást kapott két szóban. Kint a téren másokkal fogattam be, és mosolyogva mentem oda hozzá, pórázra vettem, ha rosszat csinált, és egy darabig nem engedtem el. Ennyi volt a büntetés. Megfigyeltem, hogy mit miért és mikor csinál...és én magam tanultam meg az ő nyelvén beszélni. Elpakoltam azt, amiről tudtam hogy meg foigja rágni, vagy felmászik érte. Megmutattam neki, ha rosszat csinált és nem bántottam, csak annyit mondtam: ejnye. Vicces! De ez volt az egyetlen, ami hosszútávon használt. Tudtam, hogy miért fog az ágyra pisilni vagy a konyhába kakilni, és úgy intéztem a dolgokat, hogy ne legyen meg rá az oka. Persze ezt nem lehet mindig. Pl Ninivel jártunk úgy, hogy folyton a szoba közepére kakailt, főleg, ha mi nagyon mással vagy egymással voiltunk elfoglalva. Leszidtam, megvertem, kétségbeestem. Rosszabb lett. Aztán eljött a pillanatt, amikor némán feltakaritottam a bűnjelet és egyetlen szót sem szóltam hozzá. Megdöbbent, aztán kiakadt, én meg hátatforditottam. nehéz volt, de ezt játszottuk egy darabig, és lám, abbahgyta. Nyilat énekelve hivtam, mert csak úgy jött. Felfedeztem, hogy nélkülem egy lépést sem mer tenni, mikor elmenekül a dühöm elől, akkor is elbújik a közelemben, úgy hogy én ne lássam, de ő igen. Igy már egészen más volt az ő kis eltűnéses zsarolása. Nála "észérvek" nem voltak, figyelmetlen, viszont közvetlen zsigeri csatolásokkal lehetett irányitani, jóért jó jár, rosszért az ő esetében leginkább semmi. Lassan fejlődött de sikerült. Ha hivom, a mai napuig úgy jün, mintha dróttal felém rántanám a szóval, mig Ruf tudomásul veszi hogy hivtam, és eldönti azonnal elindul e vagy előtte még megszagolja azt a bigyót a földön, Nyiszinek a tudatáig sem hatol el, hogy hivtam, csak jön. Sajnos a nagyon apró részleteket igy nem tudom elmondani, de ha beszélgetünk mind eszembe fog jutni. :mosoly2: Mindenesetre nyugi! nem lesz mindig igy!!! Ja, bezártságot Nyil sem birta, most sem birja, rombol. Máshol, mégha ismeri is a helyet nem hagyhatom egyedül mert szétszedi a nyilászárókat, letépi a függönyt,sőt csak olyan helyre adhatom megőrzésre egyetlen órára is, ahol állandóan van mellette ember. na, mindegy már összedumáltam mindenfélét, remélem, hogy volt valami haszna is! :bohóc:
igmu (tag)437. / 48552006.01.02. - 15:20válaszol
Előzmény: Jamie (436)
Megpróbálom, hátha beválik. Az biztos, hogy Manyi se mer elmenni mellőlünk. Az utcán nagyon szépen jön póráz nélkül is, de más, mint Hanna. Hanna tudja, miért kell leülni az utcasarkon, mert ügyesen leül, és néz rád, hogy látod, tudom, ugye milyen ügyes vagyok? Ő lesi minden szavad, elsőre jön, de látszik, hogy gondolkodik, mielőtt tesz valamit. Manyi viszont ösztönlény. Ha látja, hogymi örülönk egy embernek, akkor ő is, de jobban is, mint Hanna. Ha viszont közömbös vagy valaki iránt, attól retteg. Nem mer beszállni a liftbe idegenekkel, úgy kell berángatni. És akkor is lapul, mint sz*r a fűben. De az utcán meg bizonyos távolságon belül oda mer menni emberekhez... Nehéz kiigazodni rajta.
Jamie (tag)439. / 48552006.01.02. - 16:20válaszol
Előzmény: igmu (437)
Igen, hasonló a helyzet velük mint Ruf és Nyilacska, hasonló jellemek. Ruf nagyon agyas, Nyilacska meg mint ahogy te is mondod Manyikáról, ösztönlény. Olyan aranyos volt Nyil, mindenki őt imádta a legjobban a téren, mert kis sikkantással rohant oda mindenkinek puszit adni, akit ismert, de valójában igazából senki sem érdekelte, és ha úgy volt kedve, egyszerűen átgyalogolt rajtuk. A mai napig ilyen, nagyon bújos, de rendkivül magánakvaló, mikor mindenki játszik, ő csak szunyókál. Hajlamos embereket is és más állatokat is egyszerűen semmibe venni, (ellentétben Rufival, aki mindenkivel legyen az állatt vagy ember gondos kapcsolatot épit és folyamatosan ápol). Ha a téren sok kutya összegyűlt és ment a nagy közösségi játék meg labdázás, ahol Ruf boldogan pezsgett, ott Nyilacska halvány sértőséddel vonult a lábam mellé és lecsüccsent, alig várta, hogy hazamenjünk. Ő is olyan kis bolond volt mint Manyika.Nyilacska is hajlamos volt mindentől megijedni sőt rettegni, amikor kicsi volt, miközben agyatlan vakmerőséggel ment neki akár a falnak is (ez megmaradt). De ez a rettegéses ügy elmúlt nála. Sok türelem kellett hozzá, sok sok figyelem és mindig ki kellett találni valamit, a jó kis nevelési receptek nem váltak be. Az elmondásod alapján Manyika is hasonló eset, de olyan nagyon szeretnivalók, nem???? :szív:
Jamie (tag)440. / 48552006.01.02. - 16:26válaszol
Előzmény: petrezselyem (438)
Igen, egész normális kutyáitok vannak! :nevet2: Ez olyan aranyosan hangzik!
Egyébvként ez Rufira is vonatkozik, amit Cókmókról mondtál, hogy ha valaki unszinpatikus neki, azt hajlamos nagyon határozottan megugatni, sőt, egy kicsit neki is menni, és tőle idegen vagy kicsit ismerős engedély nélkül be nem léphet, és olyan lelkiismeretes testőrködéssel ellenőriz mindent. Ez néha nagyon kellemetlen tud lenni, mert ő ugyan kicsi, de a fellépése nagyon határozott, és hát nem egyszer előfordult, hogy az illető személy arcáig ugrott és egyenbesen oda kaffogott.Próbálok mindig résen lenni, de nem mindig sikerül. Saját birodalmon belül mindig közlöm az idegennel, hogy a szürke kutyával mindent csak bemutatkozás után... ;-) Mók is "férfiasodik", lehet hogy benne is erős lesz a védőösztön?
Oldalak (485): << 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 >>