Whippet Center - 2024.06.23. vasárnap 22:24 - Zoltán névnap
 Főoldal  Fórum  Képtár  Videotár  Kutyatár  Useroldalak  Tenyésztők  Regisztráció  Bejelentkezés  Állatmánia.hu  Az állatorvos válaszol
 
 Frissít  Növekvő sorrend  Nyitó hsz  Utolsó hsz  Témák
Beszólok...-nak (nek)
Hozzászólni csak bejelentkezés után lehet.
Hozzászólás/oldal: 
Oldal: 
Oldalak (26): 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 [8] 7 6 5 4 3 2 1
Nia (tag)80. / 2642009.05.14. - 21:53válaszol
Előzmény: csigusz (79)
"A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra" ;-)
csigusz (tag)79. / 2642009.05.14. - 21:50válaszol
Előzmény: laczkovics (77)
Cimbora úgy jó ahogy van.Lehet hogy nem fér bele a standardban meghatározott felső méretbe de akkor is szép és tehetséges.És ami a fő tulajdonsága hogy whippet és a te legjobb barátod.
Nem értem miért kell valakit a kinézete miatt elitélni.Én akkora vagyok mint egy bálna.Nem férek bele a standardba.Most mi lesz?
Engem is sokminden bánt és sokan megbántottak.De nem érdekel.Már nem.
Az a lényeg hogy boldogan éljetek együtt Cimbivel.
Nia (tag)78. / 2642009.05.14. - 21:48válaszol
Előzmény: laczkovics (77)
tudom, hogy ez nem ennek a topiknak a témája, de én bevallom őszintén, nem tudom, milyen magas ő, viszont elvileg van coursing license, amihez volt magasságmérés, mégis megkapta.
a többihez nincs hozzáfűznivalóm, nekem is óriás whippeteim vannak, és szebbek, mint bárki másé :-p :vigyorog: :vigyorog: , csak ezen tényleg meglepődtem, bár Diva már öreg, hogy coursing karriert kezdjen, de úgy voltam vele, meg se próbáljuk, úgyis elküldenék a fenébe a magassága miatt... ezekszerint mégse?
laczkovics77. / 2642009.05.14. - 21:30válaszol
Tudom kivonultam innen, de lenne egy visszajelzésem amit csak úgy bedobnék ide a közösbe, mert kicsit fura már nekem hogy bele-bele futok.
Lehet majd jönni azzal hogy milyen fontos, hogy a whippet kicsi, meg típusos maradjon, sőt ellehet majd engem hordani fajtagyilkosnak, selejtagár tulajdonosnak stb..
Nem mondom, hogy nem fogok néha ránézni arra, hogy van-e válasz, visszajelzés, mert megfogom, főleg mert azért írom ide hogy lássák és reagáljanak mások!

Igen tudom, Cimbora nagy kutya, jóval nagyobb mint a whippetek általában, azonban nem "vizsla" ahogy Petra megfogalmazta, és Emese a "kicsi whippet a valódi, igazi whippet" mondatai sem éppen kedvesek, főleg ha nekem mondja őket és rendszeresen, - furcsa mód Emese hallgat a két olaszországban begyűjtött "jó"-ról és csak a nagy és elismerésre méltó eredményeket teszi közzé, és igen látom gyakran a meglepett tekinteteket, hogy mi ez a rémség itt!
Nagy, arányos, gyönyörű és gyors de nagy az én fiam!
Nekem így jó én így szeretem, saját testi épségemet is kockára teszem érte bármikor.
Agár és whippet a javából, hiszen alomtestvérei Csalfa és Csibész eredményesek, kiállítási és egyéb eredményeik is vannak!
Igen, ha lehet férfiasságomat megkérdőjelezni, akkor tegyétek azt, de nekem ez a kölök a kölköm és én megbántódtam többször és több helyen.
Odavetett szavak, viccelődések hogy értsem - másod, harmadrangú az én kutyám, csak azért mert nagyobbra nőtt.
Velem ébred és velem alszik el, egész nap velem él, érzem amit érez, és ő érzi amit érzek. Figyel, szeret, minden pillanata én vagyok, átéltem már a félelmet hogy ott hal meg a kezeim között miközben vérben úsztunk a füvön, és láttam őt egy coursingen felhőtlenül boldognak - igen lehet hogy nem felel meg a standard-nek, de az én kölköm.
Ha a standard adja az elismeréshez és élethez való jogot, akkor lőjetek engem is fejbe!

Ennyi!
Azura76. / 2642009.04.28. - 08:35válaszol
Egy darabig nem szándékoztam fórumozni, kicsit belefáradtam, de mivel megszólítattam így mégis reagálok.
Rokapu röviden, tömören már válaszolt, egy részére.

Én a tenyésztési koncepciótokat kérdeztem, nem a túl fiatal szülők véletlen párosodásából született kölykök eredményét - ezt Te magad írtad, de nincs lelkierőm visszakeresni, meg annyira nem is érdekel.
Nincs még mögöttetek olyan whippet tenyésztési tapasztalat ami alapján kijelenthetitek amit állandóan hangoztattatok.
Nem vitatom a kölykök szépségét ez nem az én feladatom.
Lassan húsz év elmúltával is emlékszem spánieleim kiállítási eredményeire nem, hogy 3/4 év után.

A fiatalok tenyésztési elképzelését nem hiszem, hogy Te alakítottad, hisz mint Lory, mint Petrezselyem (ha rájuk gondoltál) megálmodott valamit és sértegetések, gáncsoskodások mellett is kitartottak, haladnak az általuk elképzelt úton.

A "régiek" is elképzeléseik alapján folytatják a tenyésztést aminek megvan ill. meg lesz az eredménye, ehhez én sok sikert és kitartást kívánok.

Viszont kívánom Neked, a sikereket, és nyugalmat.
Belfegor (tag)75. / 2642009.04.25. - 23:20válaszol
Előzmény: rokapu (74)
Köszönöm a helyre igazítást, valóban én tévedtem, de bocsánatot is kérek érte mindenkitől. A sok kiállítás a munkám és a 2 fajta tenyésztése az a sok kiállítás sokszor megkavar a pontos emékezésben. :virág: bevalom nem trtom számon már mikor mit nyernek a kutyáim, már rég nem számít. Az elismerés és az építő kritika amit nem korrupt nem megfélemlített bíróktól kaptam és kapok nekem elég. Soha nem alapoztam a bírók véleményére mert tisztán látom és tudom hogy mit akarok és milyen párosításokkal érhetem el a számomra legideálisabb whippetet. De ez csak az én ízlésem és mint tudjuk a bírók izlése is más és más.
Köszönöm mégegyszer, és sok sikert kívánok a jövő nemzedékeinek :yes2:
A sok billentyű koptatás, no meg hogy vállaltam az Antikrisztus szerepét , végül mégiscsak meghozta a gyümölcsét, hiszen az újdonsült tenyésztők azt teszik ami a fajta érdeke és egyre szebb, egyre jobb almok születnek. Mindez engem örömmel tölt el, mert a célom a kezdetektől mindig is az volt, hogy változzon, gyarapodjon és minőségben javuljon a hazai állomány..... szerintem sikerült és egy nagy szó :kalap:

Meglátjuk mit hoz a jövő, de mindenkinek sikeres és egészséges almokat kívánok és mindezek mellett jó kutyázást azoknak is akik nem a kiállítás mellett kötelezték el magukat. :hali:
rokapu74. / 2642009.04.25. - 21:45válaszol
Előzmény: Belfegor (73)
http://whippettopnews.blogg.de/eintrag.php?id=541

:virág: Elnézést, csak segíteni szeretnék az eredmények felidézésében. :virág: Jó újra hallani felőled! :szív:
Belfegor (tag)73. / 2642009.04.25. - 17:53válaszol
Előzmény: Azura (39)
Kérdésedre válaszolva Amadeus sk tenyésztés, hozta is szépen az eredményeket külföldi bíróktól is, sőt fajtaspecial kiállításon is. Barbason fia és Banshee a lánya bizony sok győzelmet tudhatnak magukénak csak nem elég idősek ahhoz hogy omolyabb eredményeket hozhattak volna tavaly. 2008-ban ahol kiállítottam 1 vagy 2 alkalommal nem az én kutyáim nyerték a BOB címet, a többi kiállításon minden osztályban az én kutyáim nyertek első és második generációsok. Az irány számomra egyértelmű le is írtam nem koptatm ezért a billentyűzetet ismét.
2008-ban az EU kiállításon szukáimmal kaptunk egy 2-ik egy 3-ik és egy 4-ik helyezést, míg a kanjaim közül csak az idegen vásárolt kutyám kapott nagyon jó -t a többiek mind kitünőt kaptak.
2009- Bogan aki szintén másod generációs második kiállításán osztályát nyerte, külföldön és Izraeli bírótól és best junior is lett. A többi eredményt majd produkáljuk, bocs ha nem minden hétvégén a fórum mocskával töltöm az időmet, megvan a saját életünk, dolgozunk, kutyázunk és nem érdekel hogy ki és honnan kételkedik a kutyáimban, mert eddig senki nem produkált jobbat, de kívánom hogy így legyen ! Főleg miután a standardot is módosították ;-)
Jamie (tag)72. / 2642009.04.21. - 09:01válaszol
Előzmény: laczkovics (70)
Neked címzem, mert most jelentetted be, hogy kivonulsz, de minden új forumozónak mondom. Ne vonuljatok ki, ha egyébként szívesen vagytok itt! Szóval ne vonulj ki!
Csak legyetek kicsit visszafogottabbak és távolságtartóbbak, mert ha első pillanatban ez egy őszinte baráti társaságnak is tűnik, ahol őszintének lehet lenni, ki lehet tárulkozni, bizalommal lehet lenni, együtt közösen érdek nélkül kutyázni, az internetes forumok világa NEM AZ. Valójában csak felületes ismeretségek vannak, és félinformációk, másodkézből infók, melyek veszélyesek lehetnek, tévedésbe vihetnek. Ezért azt javaslom, ne bántódj meg, csak vedd tudomásul, hogy úgy kell kezeld ezt a helyet (és a netboardot is), ahol ugyan közvetlen hangot ütnek meg egymással a tagok, de gyakorlatilag idegen emberek. És kezeld úgy! Akkor meglátod, hogy sok jó dolog van a forumtársaságban, sok az infó, lehet kérdésekre választ kapni, de valójában nem ez a hely a magánéletre és a baráti kapcsolatokra.
Remélem, hogy ezzel senkit nem bántottam meg! Szóval részemről, várlak vissza! :hali:
maya (tag)71. / 2642009.04.20. - 19:59válaszol
JÉÉÉÉ, innen elöbb-utóbb mindenki lefarol...hannibál:CSAK MIATTAD félórája keresem az ékezeteket a gépen, ez nem beszólás :puszi: mire megtalalom elfelejtem mit akartam irni!
Oldalak (26): 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 [8] 7 6 5 4 3 2 1