Whippet Center - 2024.06.17. hétfő 07:19 - Laura, Alida névnap
 Főoldal  Fórum  Képtár  Videotár  Kutyatár  Useroldalak  Tenyésztők  Regisztráció  Bejelentkezés  Állatmánia.hu  Az állatorvos válaszol
 
 Frissít  Növekvő sorrend  Nyitó hsz  Utolsó hsz  Témák
HAK Whippet Szekció?????
Hozzászólni csak bejelentkezés után lehet.
Hozzászólás/oldal: 
Oldal: 
Oldalak (30): 30 29 28 27 26 25 24 23 [22] 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1
maya (tag)220. / 3012007.04.26. - 15:13válaszol
Belfegor mivel szemelyesen (meg) sosem talalkoztunk, igy nem ROLAD, hanem a hozzaszolasaidrol szeretnek irni par gondolatot. Ezek elobb is felmerultek mar bennem, de mivel Rokanikoval "beszelgetsz" hat gondoltam.......Szoval szerintem valakinek a kiskutyait Suzukinak nevezni eleg serto, foleg mivel elotte fejteted ki, hogy az egy sz@r auto........Aztan azert mert masoknak mas tenyesztesi celjaik, gondolataik vannak mint Neked, az meg nem feltetlenul kell, hogy rossz legyen. Penzrol:En szemely szerint HA LENNENEK whippeteim ingyen is odaadnam annak, aki szeretni fogja, meg akkor is ha belefektettem egy csomo penzt, hiszen a tenyesztes HOBBY-nak kene, hogy legyen......Nezhetjuk az erem masik oldalat:nincsen olcso "szerelem" whippet, csak draga minosegi kolykok.-csak annak lesz whippetje akinek penze van, ill.az emberek penzszerzes szempontjabol majd whippetet vesznek (kezdodik elolrol a "szerelem" kutyak tema) Szoval ez szelmalomharc, raadasul a minosegi whippet-KI szerint minosegi, es akkor meg felmerul szaz masik kerdes......
Nia (tag)219. / 3012007.04.26. - 15:11válaszol
Előzmény: Belfegor (217)
azért annyi itt a Trabant :hahota:
Belfegor (tag)218. / 3012007.04.26. - 11:54válaszol
Előzmény: rokaniko (214)
Az új Suzuki
Te kérdezted, ez a szubjektivitás tudod... :kalap:
Belfegor (tag)217. / 3012007.04.26. - 11:52válaszol
Előzmény: Nia (215)
Whippetben meg azért probléma mert iszonyat mennyiségű tenyésztő van más országokban, ahol nem a szaporításról híresült el a nemzet ;-)
Belfegor (tag)216. / 3012007.04.26. - 11:51válaszol
Előzmény: rokaniko (214)
Azt neked kell tudni hogy milyen tenyésztési koncepciók, vagy jövőbeni tervek alapján hoztad le az almot , mennyiért és hova fogod eladni a kutyákat.

Felőlem lovagolhatsz szavakon, kielemezheted a beírásaimat a lényeg akkor sem fog változni.
Nia (tag)215. / 3012007.04.26. - 11:50válaszol
Előzmény: petrezselyem (207)
persze, de az is tény, hogy egy minőségi párosításból sem lesz minden kutya hiperszuper.
és bár magamnak tenyésztek, nem tudok minden kölyköt megtartani.
és mikor azon kell filózni, hogy megcsináljam-e a párosítást, mert mi lesz, ha nem tudom eladni a többi kölyköt?...
huskyéknál ez komoly dilemma, mert iszonyú mennyiségű szaporító van az országban.
rokaniko (tag)214. / 3012007.04.26. - 11:44válaszol
Előzmény: Belfegor (213)
:nemtom: Elbizonytalanodtam.Az én kiskutyáim akkor milyen autók?
Belfegor (tag)213. / 3012007.04.26. - 11:24válaszol
Előzmény: rokaniko (210)
Akkor csak neked csak itt és csak most mégegyszer:
Jó lenne ha itthon csak minőségi kiskutyák lennének ( verseny és küllem egyaránt) mert nem látom értelmét a silányabb almok lehozásának, mert hosszútávon visszájára fordul minden. Mint írtam a gazdik ha tervekkel mennek kiskutyát vásárolni és nem kapnak minőséget ( nem váltja be a hozzá fűzött reményeket a kis állatka, akkor a gazdi csalódni fog.) abból nem lesz soha a pálya ördöge, vagy a kiállítások sztárja.( és ha mégis ambiciózus a versenyekkel vagy a kiállításokkal, vagy a tenyésztéssel kapcsolatban akkor vesz majd mégegy kutyát, nagyobb körültekintéssel és egy másik tenyésztőtől) És nem kell feltétlenül a hobbykutyának sem rondának lennie ( a hobbykutya nem attól hobbi hogy semmi másra nem jó, hanem a gazdi tartási szokásaitól válik azzá) . De egészen addig amíg az egyik befektett az utazásokba , felkészítésekbe, kutyákba , fedeztetésekbe pénzt ( a versenyek sem egy köpésre vannak, a versenyre való felkészítés is sok pénzbe és iszonyat sok energiába kerül, a versenykutyák színe - java most is drága, pontosan úgy mint a küllemkutyáknál, amit a tk- e és a külleme vagy a verseny esetében a tk-e és az adottságai alapján döntenek el) addig a másik olcsón lehoz egy almot, mert nem utazott sem kiállításokra, sem versenyekre, a közeli kannal fedeztet csak hogy legyenek helyes kis kölykök. Ezek miatt az almok miatt a minőségi kiskutyák kerülnek háttérbe mind a verseny mind pedig a küllem vonalakon.
A lényege a mondandómnak az hogy a minőségi kiskutyát nem lehet ugyanannyiért adni mint a "szerelem" gyerekeket, és nem azért mert vissza akarja kapni a tenyésztő az alom árát, hanem azért amiért nem kerülhet ugyanannyiba egy Suzuki mint egy BMW. Több a ráfordított energia, több mérnök találmánya, sokkal több kutatás előzi meg a gyártást és sokkal aprólékosabban van összerakva , felépítve. És mivel az egész világon a pénz az értékmérő így a megkülönböztetés forintokban lehetséges.

Így már elég világos?

A minőségi kiskutyát is el lehet adni, sőt van ahol csak azt. Engem ez egyáltalán nem érint, de hogyan várhatja el bárki is a másiktól, hogy jobbítson az itthoni állomány szinvonalán, miközben sorozatgyártás van whippetből?
Jamie (tag)212. / 3012007.04.26. - 10:13válaszol
Előzmény: Windhund (211)
:igen:
Windhund (tag)211. / 3012007.04.26. - 00:11válaszol
Szervusztok! Bár időm nem sok van, azért igyekeztem követni az elmúlt napok "eseményeit". Ami számomra hát... finoman szólva elég elkeserítő volt. Sokat gondolkodtam, hogy hozzászóljak-e egyáltalán a témához, mert egy-egy fárasztó nap végén az ember kicsit kikapcsolódni ül ide a géphez, hogy "találkozzon" legalább egyvalamiben, a whippet szeretetében hasonló társakkal, nem pedig azért, hogy a sok sértődést, szúrkálódást olvasgassa és a minimális embertársi tiszteletet nélkülöző társalgásban vegyen részt. Azért mégis engedjetek meg pár szót, bár az én mondandóim már többször elhangzottak az alábbi hozzászólásokban is, tehát nem hiszem hogy újat mondanék.
Kiállítás: Bárki nevezheti a kutyáját, ha az rendelkezik a MEOE által elfogadott törzskönyvvel és a MEOE kiállítási szabályzatát elfogadja. Ehhez nem kötelező egyik agárklub, sőt MEOE tagnak sem lenni. Max. a MEOE tagság hiányában a nevezési díj dupláját fizeti.
Tenyésztés: Ehhez szintén nem kötelező bármely klub vagy MEOE tagság. Bárki törzskönyveztetheti az általa tenyésztett kölyköket, ha egyébként megfelel a MEOE tenyésztési szabályzatában (van ilyen) foglaltaknak. (legalábbis így kellene működnie) Max. ha nem tagja a szervezetnek, ezesetben is a költséget dupláját fizeti. Ezekkel nem mondtam újat, ez mind megtekinthető a MEOE honlapján. Ha jól emlékszem, ez egy 1989-es szabályzat. Lehet, hogy már idejétmúlt, sok mindenben változtatásra szorulna, de pillanatnyilag ez van érvényben. Véleményem szerint is sok mindenen kellene változtatni ahhoz, hogy megváltozzék a rólunk kialakult, valljuk meg őszintén, erősen negatív kép, és hogy mi (magyarok) a kutyatartási és tenyésztési kultúránkat közelíteni tudjuk a nálunk e téren sokkal fejlettebb országokéhoz. (Tisztelet azoknak a kivételeknek, akik már mostanság is igyekeznek jóhírünket vinni a világba, az általuk tenyésztett kimagasló minőségű és világszerte elismert kutyáikkal)
DE! Mindezek nem keverendőek össze az itt felvetett szekció gondolatával. A szekció nem a HAK "megfúrására" alakulna, hanem annak részeként. Tehát nincs szó itt önállósodásról. Egy ilyen szekció nem kötelez senkit semmire, természetesen nem kötelező továbbra sem a HAK-hoz belépni vagy a szekció munkájában részt venni. Könyörgöm gyerekek, ez egy HOBBY! A gondolat onnan született, mint azt már petrezselyem többször próbálta kifejteni, hogy a HAK az egész X-es fajtacsoportot felöleli, (kivéve a magyar agarat) ami egy elég népes csoport, és kiegészül még az V-ös fajtacsoportból is néhány fajtával. Az a maroknyi ember, akik a klub létéért (értünk) dolgoznak ha megszakad sem tud ennyi fajtát gondozni, ennyi embert összetartani. Ez nem várható el, ezért talán nekünk is tenni lehetne. A szekció értünk alakulna. A whippetesek összefogásával segíthetné a HAK munkáját, találkozókat szervezhetne, ötleteket adhatna, tapasztalatcserére adhatna lehetőséget, felvállahatná a fajtamentést, stb. stb. stb. de ezekről már szintén volt szó az eddigi hozzászólásokban. És hogy ki legyen a "főnök"? Én úgy gondolom, hogy mivel ez a szekció a HAK-ban alakulna, a kezdő lépéseket maguknak a HAK tagoknak kell megtenniük, összefogva a klub maréknyi whippetes tagságát, igyekezve felkelteni más whippisek érdeklődését is. Ha mindez sikerülne, ha sikerülne egy békés, agilis, netán összetartó kis csapatot összekovácsolni, akkor talán eljutnánk oda is, hogy a whippetet tartók többsége, mindenféle kényszer nélkül, szivesen csatlakozna, egy idővel valóban fajtagondozóvá váló klubhoz.
Nagy vonalakban ennyit szerettem volna elmondani. Nem tudom.... lehet hogy ez valóban csak álom, utópia...? De talán mégsem az.
Oldalak (30): 30 29 28 27 26 25 24 23 [22] 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1