Whippet Center - 2024.06.17. hétfő 13:04 - Laura, Alida névnap
 Főoldal  Fórum  Képtár  Videotár  Kutyatár  Useroldalak  Tenyésztők  Regisztráció  Bejelentkezés  Állatmánia.hu  Az állatorvos válaszol
 
 Frissít  Növekvő sorrend  Nyitó hsz  Utolsó hsz  Témák
Tenyésztés...
Hozzászólni csak bejelentkezés után lehet.
Hozzászólás/oldal: 
Oldal: 
Oldalak (485): 485 484 483 482 481 480 479 478 477 476 475 474 473 472 471 470 469 468 467 466 465 464 [463] 462 461 460 459 458 457 456 455 454 453 452 451 450 449 448 447 446 445 444 443 442 441 440 439 438 437 436 435 >>
Larkini4630. / 48552010.10.12. - 11:35válaszol
Előzmény: Vipi (4628)
Ha azonnal volt híre a Fórumon a levelelmnek, akkor miért nem hívtatok fel telefonon és tisztáztuk le azonnal? Szépen megírhattam volna utána, hogy minden rendben, megkerestek a tenyésztők és úgy látszik rendeződni fog az ügy. Ez egy igen jó megoldás lett volna.
Larkini4629. / 48552010.10.12. - 11:22válaszol
Előzmény: Vipi (4628)
Igen, azt én is megtanultam ebből a Fórumból, hogy akinek igaza van, sincs igaza. Több kutyással beszéltem a Fórumozás előtt, mit tegyek. Világbajnok kutyája van, csak nem whippet. Ezt azért írtam le, hogy tiszta legyen, nem a szomszéd öreg nénit kérdeztem, aki befogadta az arra járó kóbor kutyust. Ügyvéddel is beszéltem, mit tegyek. A levelet, amit írtam nektek és ma igazoltátok vissza, azt is azért írtam, hogy legyen esélyetek felhívni engem és tisztázni a félelmem. ... vagy sem. Nem hiszem, hogy nekem kellene bocsánatot kérnem tőletek, inkább pont fordítva. Én azt hiszem eleget tettem a kötelezettségemnek, időben. A korábbi kb. 5 mail-em is úgy írtam, hogy figyeltem mikor frissítitek a honlapotok, mert akkor tudtam, hogy elvileg megkapjátok. Sajnálom, hogy nem megbecsültétek a jó reklámot, hanem ez lett a vége. Én a pároddal legutóbb történt beszélgetésem után döbbentem csak rá, hogy tényleg át vagyok verve. Több hónap volt ár, hogy tényleg egyenesen beszéljetek velem és ne az össze-vissza szaladgálásom legyen a vége az egésznek. Valójában ide a Fórumra is azért jöttem, hogy valaki megmondja, mit tehetnék jogilag. Nem azért, hogy lehordjanak, hanem hogy tanácsot kapjak. Szerencsére volt aki ezt értette, és tényleg adott is tanácsot.
Hidd el, nagyon rossz volt azzal szembesülni, hogy olyanok csaptak be, akikben bíztam. Ráadásul akitől a jövőben szándékomban állt még kutyát vásárolni, mert a tenyészállománnyal semmi baj. Mint előbb is írtam, nem tettem közzé, melyik tenyészetnél jártam porul, bíztam benne, hogy megoldódik ez helyesen és tisztességesen.
Vipi (tag)4628. / 48552010.10.12. - 10:42válaszol
Előzmény: Larkini (4625)
Nos.

Nem Te vagy az egyedüli, aki nem ér el se telefonon, se levélben.
Lehet hihetetlen, de a napom nagy részét nem a lakásban töltöm , a telefonom viszont nagyrészt igen.
A netünk igen vicces, hol van-hol nincs, sőt ha jól tudom Neked is írtam már többször, hogy néha ( számunkra is érthetetlen okból )sok levelet a szemétbe nyomat a gép rögtön . De nem hiszem , hogy ezt magyarázgatnom kéne.
Szerintem nem kellett vicceskednek, hogy Zsoltit elérd, de ha Te így látod, akkor ez van. Az is hihetetlen, de ha dolgozik ő sem mindig van telefon közelben.
Ha nem akarunk elérhetőek lenni, akkor nem írunk szerződést...

A múlt héten szerdán mi már indulóban voltunk , tegnap késő este értünk haza, leveledet akkor olvastuk, bár híre már megelőzött, mert tegnap igen sok telefont kaptunk, amiben jelezték, hogy mit írtál a fórumon. Remi történéseit többen is ismerték, mert a baráti körben nem volt titok, tehát tudták kiről nem akarsz írni. .
Ide se szoktam járni, de kérték reagáljam le az általad írtakat.

Nem félünk se etikai bizottságtól, se a rossz hírkeltéstől. Érdekes módon ezt már többen megpróbálták, itt a fórumon is, a végeredmény minden esetben az volt, hogy nyilvánosan kértek tőlünk elnzést.

Azt gondolom ez a két nap jó volt a népnek, hogy pattogatott kukoricával az egyik kezükben, esetleg egy üveg sörrel a másikban olvassák a fórumokat és nézzék hová fajul a dolog.

De mi a továbbiakban ebben a buliban nem akarunk részt venni.laczkovics4627. / 48552010.10.12. - 10:30válaszol
Előzmény: Larkini (4625)
Na nézd csak még mindig tag vagyok itt, már nagyon régen nem járok fel ide mert kifordul a belem, de megadok egy elérhetőséget ha van kedved írni valakinek aki tudja hogy miről beszélsz és hogy nem vagy rágalmazó!

info@laczkovics.hu

Nem kell erre a hozzászólásra reagálni másoknak, mert úgy sem fogom olvasni továbbra sem ezt a fórumot!

Vipi (tag)4626. / 48552010.10.12. - 10:26válaszol
Előzmény: Vipi (4623)
Valami gond van valóban a topikkal, a 4622-es hozzászólásom vége össze-vissza van kavarva ( belemászott a követjező hsz.is... )

ami pedig a 4622-ből kimaradt ( az utolsó harmad kb )

"A kutya árából mi komolyan 60 %-ot ajánlottuk fel visszafizetésre, amit te nem fogadtál el, mondtad és írtad is, hogy mindössze a 32 ezer forintos állatorvosi költséget kéred vissza, amiben megállapodtunk. Azt mondtad, hogy mindez ráér ősszel.
Senki nem akar Téged átverni. Személyesen is találkoztunk Ősagárdon, ahol én továbbra is azt mondtam, hogy visszafizetünk 60 ezret a kutya árából, de még Te ott is azt mondtad, hogy nem, mindössze az orvosi költséget kéred vissza. A Te döntésed volt, mert nem győzted hangsúlyozni, hogy a kutyával 100%-ban meg vagy elégedve és eszedbe sincs visszaadni .(Csere kutyát is felajánlottunk )
------------
Megkérdőjelezed, hogy a kölyök nincs oltva? Ezzel nem minket bántottál meg, de megkérdőjelezted az állatorvosunk tisztességét is, aki ezzel a kérdéseddel akár hitelrontási pert is akaszthatna a nyakadba, mert meggyőződésem, hogy ebben a kicsi országban senki állatorvos nincs, aki veszélyeztetné a praxisát azzal, hogy nem olt, de pecsétel.

Az oltási könyvében Reminek a vakcinákon található ragacs van. Aki oltatott már kutyát az tudja, hogy egy vakcina, egy ragacs!
-----------
Ezt írod: " Kb. 10 embert ismerek, aki tőlük vette a kutyáját, de nem megy hozzájuk vissza.És nem azért, mert a kutya nem vált be, hanem valami anyagi, vagy emberi inkorrektség miatt." Neveket kérek, akár itt a fórumon, akár levélben!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mert ezt Te is tudod, hogy nem igaz, csak most a harag beszél belőled!
-----------

Törzskönyv!

Mivel ez egy igen érdekes eset egy külön hozzászólásban írok róla.
Larkini4625. / 48552010.10.12. - 10:25válaszol
Előzmény: Vipi (4622)
Ennek a hírnek nagyon örülök. Remikét egyébként az eladó kutyusok rovatban találtam a honlapotokon és azonnal megtetszett. Akkor volt felrakva állítólag két napja. Mint írtam, nem is a kutyával van gond, hanem a hozzáállással. Nekem a MEOE ennyit mondott, tenyésztői tartozás miatt nem kapom meg a törzskönyvet. Igen, a 60 ezer Ft-ra nem tartotam igényt, csak a második műtét költségére, amiben megegyeztünk. Sajnos szeptemberben meg kellett műteni és Ti elérhetetlenek vagytok. Most igazolta vissza a sok-sok mail közül az egyiket a párod, amit köszönök. Szeptember elejében állapodtunk meg Ősagárdon, majd október elejében, és abban, hogy Ti majd jelentkeztek. Komoly munkám volt különbőző számokról telefonálni, hogy elérjelek Titeket. Kértem, hogy legakább jelezzetek vissza, hogy mi a helyzet. Nem tettétek meg. Én ezek után nagyon átverve éreztem magam, főleg, hogy tényleg mindenkinek reklámoztam Remikével a tenyészetet és a whippet fajtát is. Te tudod a legjobban, hogy türelmes voltam és mivel tényleg én vettem meg őt 100 ezerért, nem kértem vissza a 60 ezret. Kértem, hogy a következő műtét költségét álljátok csak. Kimondottan rosszul esett, hogy az egyenes hozzáállásom után semmilyen választ nem kaptam Tőled soha. Szerintem most is korrekt voltam, mert a kutyáitokról egy árva rossz szót nem írtam, nem is tehetném, mert abban nem lenne igazam.
Vipi (tag)4624. / 48552010.10.12. - 09:44válaszol
Törzskönyv sztori Mindenki figyelmébe!

Remi és a tesói törzskönyve hónapok óta áll készen a MEOE törzskönyvezési osztályában! Se hírdetsi, se kiállítási nevezési díj elmaradásunk se semmilyen más lemaradásunk NINCS a MEOE-val szemben!

Viszont a MEOE szerint Tisza-parti Kennel NINCS!

1985-ben KÉRTE KI Zsolt és KAPTA MEG a Tisza-parti kennelnevet. Ennek immáron 25 éve. Ez idő alatt több kölyök nevére jött le törzskönyv, gond nélkül.
Mi is soknak tartottuk a várakozási időt az "R" alom törzskönyvére, de a sok év alatt már volt erre nem is oly kevés példa, vártunk türelmesen.
Végül Rodeó Gazdája hívta fel őket, akivel közölték, hogy a törzskönyvek készen vannak, de nem küldik le, mivel a kennelnév ( Tisza-parti SZÉLVÉSZ ) nincs az FCI-nél regisztrálva. Ezzel szinte egy időben kaptunk egy borítékot a MEOE-től, amiben egy kennelnév kérelem papír volt, rajta semmi más, mint a Tisza-parti Szélvész felírva és mellé egy csekk, közel 6.000 Ft-os megjelöléssel.
Nos igazából ezzel a dologgal nem tudtunk mit kezdeni, hisz nem is értettük, hogy miért küldik ki nekünk.

Telefon Bp-re, hogy mi a fene van, ezzel egy időben levél az FCI központjába, hogy írják meg, hogy a honlapjukon szereplő Tisza-parti kennel szerintük kinek a tulajdonában van.
Két hónappal késöbb írtak vissza:
"

Dear Sir,
The kennel « TISZAPARTI » is registered for Hungary. For more information about the kennel or the owner, please contact directly MEOE.

Thank you for your understanding !

Yours sincerely, / Avec mes meilleures salutations, / Mit freundlichen Grüssen, / Atentamente,

Graziella SORAVIA

Dept. Affixes
Dept. Commissions


Újabb körök a MEOE felé, hogy akkor most mondják már meg, hogy ez a kennelnév kié, mert szerintünk a mienk és akkor nem is igen értjük, hogy most mi a gond.
Mert ugye amikor egy emberke kikéri a kennelnevét annak a menete a következő. ( pontosabban anno , 25éve a következő volt ) írt a kérelmező 3 általa kitalált leendő kennelnevet, amit beadott x összeg kifizetésével, majd várta, hogy a MEOE mit is ad ki neki, ami olyan név volt, ami még ADDIG SENKINEK NEM LETT KIADVA!
Nos Bácskai Zsolt a MEOE szerint 1985ben boldog tulajdonos lett az általuk kiadott TISZA-PARTI kennelnek, ahol egy évvel később megszületett az első dalmata alom ( Pl. Tisza-parti Albin és tesói )
(A vipik nevében szereplő szélvész jelző a fajtát jelzi, nem külön kennelnév!)

Most, 2010-ben ott tart a dolog, hogy a László István közölte az elmúlt héten velünk telefonon, hogy most tudta meg, a Tiza-parti Kennelt 1953-ban valaki ( a nevét nem hajlandóak megmondani ) kikérte, majd REGISZTRÁLTATTA az FCI-nél !!!
És bár alom nem jött le erre a kennelnévre a másik "tulajtól", most ott állunk, hogy van egy kennelnevünk, ami 25 éve a tudtunkkal a mienk és mégsem.

A MEOE szabályzatában valahol az szerepel, hogy a kennelnév ha a tulajdonos az utolsó lekért alomhoz képest 10 év után ( van aki azt mondja, hogy 12 év ) nem hoz le újabb almot - bárkinek kiadható.
Tehát ha volt is valaha lekért Tisza-parti kennelnév, valószínű, hogy anno ezt a MEOEban megvizsgálták és ezért adhatták ki '85-ben B.Zsoltnak ezt a kennelnevet.

Vagy nem vizsgáltak semmit?

László István egyébiránt közölte velünk, hogy a továbbiakban nem kíván foglalkozni a dologgal, mondván ő október 13-val már nem a törzskönyvezési osztály vezetője, a dolog nem érdekli, írjunk panaszos levelet az elnöknek. És nem mellesleg megjegyezte, hogy nem vagyunk egyedül ezzel a dologgal, más tenyésztőknél is van ilyen probléma, mivel állítólag az FCI-nél nincs ez a nálunk ( MEOE ) elfogadott 10/12 évi elévülési idő.
------
Azért izgalmas a dolog,mert számunkra hihetetlen, hogy valaki 1953-ban!!!! levédetett volna bármit is az FCI központban Belgiumban!


Úgyhogy nemcsak Reménynek, hanem Rodeónak és Roxanának is ( no meg a gazdiknak is ) türelmesen kell várniuk a törzskönyvre, míg ez a hülye helyzet rendeződik.


Vipi (tag)4623. / 48552010.10.12. - 09:42válaszol
Na most mi történt??

Egyszer sem akartam igazából leírni, mivel nem gondoltam, hogy itt kell rá reagálnom, de a technika ördöge azt akarta,hogy sokszor kerüljön be.

Talán jön a moderátor és a sokból csak egyet hagy.

Vipi (tag)4622. / 48552010.10.12. - 09:38válaszol
Sziasztok!

Szia Zsuzsa!

Nos akkor itt az érem másik oldala is!


Nem titok a Tisza-parti Kennelből vetted a kutyust, hogy végre leplezzük le ! A kicsi neve Tisza-parti Szélvész Remény. Nincs itt titok semmi .

Nos akkor a tények. Amikor Nálunk jártatok Remit nem mint eladó kiskutya mutattam meg Nektek. De jelezted, hogy Neked nagyon tetszik. Remi akkor még az egyik itt fórumozó társunknak volt fenntartva, de végül az élet úgy hozta, hogy nem lett az övé. Ez konkrétan két-három nappal a látogatásotok után derült ki. Hívtalak telefonon és jeleztem,. hogy ha gondoljátok Remi a Ti kutyátok is lehet. Majd másnap írtam Nektek ezt a levelet:

"Kedves Zsuzsa!

Most egy olyan levelet kell írnom, amire az elmúlt 25 évben még nem volt szükségem.

Kérlek olvassátok el és beszéljétek át alaposan a Pároddal.

Nos, tegnap délelőtt egy hatalmasat játszottam a két kis szívem csücskével az ágyon, Remivel és Rodeóval. A játék közben egy pillanatra feltűnt, hogy tán valami gond van Remi férfiasságával.
Hívtam Zsombit, hogy segítsen már nekem megnézni a törpöket. Nos Remit hanyatt fektettük, és kiderült, hogy az egyik golyócska nincs a helyén.
Azonnal telefon Zsoltinak, és délután átmentünk Makóra a dokibácsihoz. A dokink azt mondta, hogy Remi egyik heréje valóban nincs a helyén .
Magyarán - ez gond. Nekünk elsőként, hiszen mi egy 100%-os, egészséges kiskutyát ajánlottunk Neked. És most ez van . Remit rendbe kell tenni .

Azt beszéltük meg a orvossal, hogy egyeztetünk Veletek, hogy mit is szóltok a dologhoz, hisz Remi már majdnem a Ti kutyátok.

Kérlek most figyeljetek, mert infók jönnek. ( Ezért is írok és nem rögtön hívtalak, mert talán a leírt dolgokat könnyebb átrágni és talán könnyebb megérteni. )

Tehát. Remit valószínű, hogy holnap ( ha addig nem jön Tőletek levél ) megműti a dokink. Ha a here a hasüregben van, akkor azt a herét ki kell venni, vagy ha a herét ellátó erek elég hosszúak, akkor megpróbálja a zacsihoz levezetni, majd úgy rögzíteni, hogy ne tudjon visszacsúszni . Idővel növekszik a golyó és a végén a helyén marad.és minden esélye megvan annak, hogy ezt a jelenlegi rendellenességet így rendbe hozzuk. Ekkor Remi tökéletes kiskutya lesz , kiállításokra, versenyekre fel! Nem szenved hátrányt a későbbiekben semmiben sem .
Ha nem sikerül, akkor el kell távolítani. Ebben az esetben Remi a jövőben már nem lehet kiállítási kutya, viszont a sport karrierjében nem szenved hátrányt és természetesen az ára is hatalmasat zuhan, hisz ettől kezdve hobbi kategóriába tartozik.
Nagyon sajnálnám, ha el kellene távolítani ezt a kis golyót, nagyon igazságtalannak érezném a sorstól, hisz egy fantasztikusan értelmes, okos kiskutyát tréfált meg így
. ...
Nos a lényeg, kérlek Titeket, gondoljátok át és ne haragudjatok nagyon rám, mert tény, hogy az én felelősségem (megviselt rendesen ) , hogy nem néztem a kicsi alá akkor, amikor felajánlottam Nektek ezt a kis legényt, de még az eltelt 10 éves vipis időszakomban is mindössze egyszer fordult elő, hogy így megtréfáljon engem egy kölyök.

Nagyon nehéz volt ezt a levelet megszülnöm, mert végtelenül bánt a dolog, de úgy gondolom a korrekt tájékoztatás elengedhetetlen és távol áll tőlünk, hogy bárkit is becsapjunk . Így nem indulat egy tenyésztő-gazdi közötti jó viszony, barátság.

Várom válaszotokat"

És a tények tovább:

A here nem a hasüregben volt, hanem már a csatornában és a műtét során kiderült, hogy a csatornában volt egy kis összenövés,.ami akadályozta a here lejutását a herezacskóba. Beszéltünk több dokival is, akik azt mondták, hogy ezt ők nem tudják be genetikai gondnak és egyik sem érezte etikátlannak a műtétet.

A műtét megtörtént a tudtoddal.
Remit elvitted, majd pár hét múlva írtad, hogy hipp-hopp a here eltűnt.

A kutya árából mi komolyan 60 %-ot ajánlottuk fel visszafizetésre, amit te nem fogadtál el, mondtad és írtad is, hogy mindössze a 32 ezer forintos állatorvosi költséget kéred vissza, amiben megállapodtunk. Azt mondtad, hogy mindez ráér ősszel.
Senki nem akar Téged átverni. Személyesen is találkoztunk Ősagárdon, ahol én továbbra i04Vipi1012868693771012868693730220Na most mi történt??

Egyszer sem akartam igazából leírni, mivel nem gondoltam, hogy itt kell rá reagálnom, de a technika ördöge azt akarta,hogy sokszor kerüljön be.

Talán jön a moderátor és a sokból csak egyet hagy.

01000
04Vipi1012868694751012868694683900Törzskönyv sztori Mindenki figyelmébe!

Remi és a tesói törzskönyve hónapok óta áll készen a MEOE törzskönyvezési osztályában! Se hírdetsi, se kiállítási nevezési díj elmaradásunk se semmilyen más lemaradásunk NINCS a MEOE-val szemben!

Viszont a MEOE szerint Tisza-parti Kennel NINCS!

1985-ben KÉRTE KI Zsolt és KAPTA MEG a Tisza-parti kennelnevet. Ennek immáron 25 éve. Ez idő alatt több kölyök nevére jött le törzskönyv, gond nélkül.
Mi is soknak tartottuk a várakozási időt az "R" alom törzskönyvére, de a sok év alatt már volt erre nem is oly kevés példa, vártunk türelmesen.
Végül Rodeó Gazdája hívta fel őket, akivel közölték, hogy a törzskönyvek készen vannak, de nem küldik le, mivel a kennelnév ( Tisza-parti SZÉLVÉSZ ) nincs az FCI-nél regisztrálva. Ezzel szinte egy időben kaptunk egy borítékot a MEOE-től, amiben egy kennelnév kérelem papír volt, rajta semmi más, mint a Tisza-parti Szélvész felírva és
Vipi (tag)4621. / 48552010.10.12. - 09:38válaszol
Sziasztok!

Szia Zsuzsa!

Nos akkor itt az érem másik oldala is!


Nem titok a Tisza-parti Kennelből vetted a kutyust, hogy végre leplezzük le ! A kicsi neve Tisza-parti Szélvész Remény. Nincs itt titok semmi .

Nos akkor a tények. Amikor Nálunk jártatok Remit nem mint eladó kiskutya mutattam meg Nektek. De jelezted, hogy Neked nagyon tetszik. Remi akkor még az egyik itt fórumozó társunknak volt fenntartva, de végül az élet úgy hozta, hogy nem lett az övé. Ez konkrétan két-három nappal a látogatásotok után derült ki. Hívtalak telefonon és jeleztem,. hogy ha gondoljátok Remi a Ti kutyátok is lehet. Majd másnap írtam Nektek ezt a levelet:

"Kedves Zsuzsa!

Most egy olyan levelet kell írnom, amire az elmúlt 25 évben még nem volt szükségem.

Kérlek olvassátok el és beszéljétek át alaposan a Pároddal.

Nos, tegnap délelőtt egy hatalmasat játszottam a két kis szívem csücskével az ágyon, Remivel és Rodeóval. A játék közben egy pillanatra feltűnt, hogy tán valami gond van Remi férfiasságával.
Hívtam Zsombit, hogy segítsen már nekem megnézni a törpöket. Nos Remit hanyatt fektettük, és kiderült, hogy az egyik golyócska nincs a helyén.
Azonnal telefon Zsoltinak, és délután átmentünk Makóra a dokibácsihoz. A dokink azt mondta, hogy Remi egyik heréje valóban nincs a helyén .
Magyarán - ez gond. Nekünk elsőként, hiszen mi egy 100%-os, egészséges kiskutyát ajánlottunk Neked. És most ez van . Remit rendbe kell tenni .

Azt beszéltük meg a orvossal, hogy egyeztetünk Veletek, hogy mit is szóltok a dologhoz, hisz Remi már majdnem a Ti kutyátok.

Kérlek most figyeljetek, mert infók jönnek. ( Ezért is írok és nem rögtön hívtalak, mert talán a leírt dolgokat könnyebb átrágni és talán könnyebb megérteni. )

Tehát. Remit valószínű, hogy holnap ( ha addig nem jön Tőletek levél ) megműti a dokink. Ha a here a hasüregben van, akkor azt a herét ki kell venni, vagy ha a herét ellátó erek elég hosszúak, akkor megpróbálja a zacsihoz levezetni, majd úgy rögzíteni, hogy ne tudjon visszacsúszni . Idővel növekszik a golyó és a végén a helyén marad.és minden esélye megvan annak, hogy ezt a jelenlegi rendellenességet így rendbe hozzuk. Ekkor Remi tökéletes kiskutya lesz , kiállításokra, versenyekre fel! Nem szenved hátrányt a későbbiekben semmiben sem .
Ha nem sikerül, akkor el kell távolítani. Ebben az esetben Remi a jövőben már nem lehet kiállítási kutya, viszont a sport karrierjében nem szenved hátrányt és természetesen az ára is hatalmasat zuhan, hisz ettől kezdve hobbi kategóriába tartozik.
Nagyon sajnálnám, ha el kellene távolítani ezt a kis golyót, nagyon igazságtalannak érezném a sorstól, hisz egy fantasztikusan értelmes, okos kiskutyát tréfált meg így
. ...
Nos a lényeg, kérlek Titeket, gondoljátok át és ne haragudjatok nagyon rám, mert tény, hogy az én felelősségem (megviselt rendesen ) , hogy nem néztem a kicsi alá akkor, amikor felajánlottam Nektek ezt a kis legényt, de még az eltelt 10 éves vipis időszakomban is mindössze egyszer fordult elő, hogy így megtréfáljon engem egy kölyök.

Nagyon nehéz volt ezt a levelet megszülnöm, mert végtelenül bánt a dolog, de úgy gondolom a korrekt tájékoztatás elengedhetetlen és távol áll tőlünk, hogy bárkit is becsapjunk . Így nem indulat egy tenyésztő-gazdi közötti jó viszony, barátság.

Várom válaszotokat"

És a tények tovább:

A here nem a hasüregben volt, hanem már a csatornában és a műtét során kiderült, hogy a csatornában volt egy kis összenövés,.ami akadályozta a here lejutását a herezacskóba. Beszéltünk több dokival is, akik azt mondták, hogy ezt ők nem tudják be genetikai gondnak és egyik sem érezte etikátlannak a műtétet.

A műtét megtörtént a tudtoddal.
Remit elvitted, majd pár hét múlva írtad, hogy hipp-hopp a here eltűnt.

A kutya árából mi komolyan 60 %-ot ajánlottuk fel visszafizetésre, amit te nem fogadtál el, mondtad és írtad is, hogy mindössze a 32 ezer forintos állatorvosi költséget kéred vissza, amiben megállapodtunk. Azt mondtad, hogy mindez ráér ősszel.
Senki nem akar Téged átverni. Személyesen is találkoztunk Ősagárdon, ahol én továbbra i04Vipi1012868691031012868690575276Sziasztok!

Szia Zsuzsa!

Nos akkor itt az érem másik oldala is!


Nem titok a Tisza-parti Kennelből vetted a kutyust, hogy végre leplezzük le ! A kicsi neve Tisza-parti Szélvész Remény. Nincs itt titok semmi .

Nos akkor a tények. Amikor Nálunk jártatok Remit nem mint eladó kiskutya mutattam meg Nektek. De jelezted, hogy Neked nagyon tetszik. Remi akkor még az egyik itt fórumozó társunknak volt fenntartva, de végül az élet úgy hozta, hogy nem lett az övé. Ez konkrétan két-három nappal a látogatásotok után derült ki. Hívtalak telefonon és jeleztem,. hogy ha gondoljátok Remi a Ti kutyátok is lehet. Majd másnap írtam Nektek ezt a levelet:

"Kedves Zsuzsa!

Most egy olyan levelet kell írnom, amire az elmúlt 25 évben még nem volt szükségem.

Kérlek olvassátok el és beszéljétek át alaposan a Pároddal.

Nos, tegnap délelőtt egy hatalmasat játszottam a két kis szívem csücskével az ágyon, Remivel és Rodeóval. A játék közben egy pillanatra feltűnt, hogy tán valami gond van Remi férfiasságával.
Hívtam Zsombit, hogy segítsen már nekem megnézni a törpöket. Nos Remit hanyatt fektettük, és kiderült, hogy az egyik golyócska nincs a helyén.
Azonnal telefon Zsoltinak, és délut
Oldalak (485): 485 484 483 482 481 480 479 478 477 476 475 474 473 472 471 470 469 468 467 466 465 464 [463] 462 461 460 459 458 457 456 455 454 453 452 451 450 449 448 447 446 445 444 443 442 441 440 439 438 437 436 435 >>