Whippet Center - 2024.06.23. vasárnap 22:12 - Zoltán névnap
 Főoldal  Fórum  Képtár  Videotár  Kutyatár  Useroldalak  Tenyésztők  Regisztráció  Bejelentkezés  Állatmánia.hu  Az állatorvos válaszol
 
 Frissít  Növekvő sorrend  Nyitó hsz  Utolsó hsz  Témák
whippet > szuka > tüzel !!!
Hozzászólni csak bejelentkezés után lehet.
Hozzászólás/oldal: 
Oldal: 
Oldalak (16): 16 15 14 13 12 11 10 9 8 [7] 6 5 4 3 2 1
Windhund (tag)70. / 1672006.04.25. - 22:16válaszol
Előzmény: igmu (67)
Hali! Ha mégis ráfanyalodsz, hogy húst főzz, (farhát stb.) akkor zöldségeld be. A zeller egészen jól elveszi a bűzt. Én szoktam bele tenni sárgarépát, fehérrépát és zellert. Ezeket aztán bele is aprítom a vacsiba, imádják! A farhát mellett szoktam venni disznógégét, ami nem sokkal drágább. Abban csak egy picike darab csontocska van, egyébként husi és porc. (néha elég véres, de a naggya vért le szoktam még nyersen szedni róla, mert az hajtja a kutyát, meg nagyon könnyen romlik. Én nagy tételben szoktam venni, és letisztítva lefagyasztom.) Belátom ez elég macerás, de jobban szeretik mint a tápot. Azért az enyémek is kapnak tápot is, reggelire egy-egy kis marokkal, meg az esti husi mellé teszek grétimixet és esetleg még egy kis tápot is.
igmu (tag)69. / 1672006.04.25. - 12:24válaszol
Előzmény: Jamie (68)
Ritkán, de én is adok persze husit. De be kell valljam, nem nagyon van időm pepecselni a konyhában minden nap. Mi is a munkahelyemen ebédelünk, reggelire, meg vacsira meg csinálok valami hideget. Ha vendég jön, akkor főzök, inkább addig elemgyünk csavarogni egyet a kutyikkal. :)
Jamie (tag)68. / 1672006.04.25. - 12:17válaszol
Előzmény: igmu (67)
Flatazort még nem próbáltam, de lehet hogy egyszer, ha úgy alakul, akkor kipróbálom, mert ezekszerint jó. Én rendes közértben veszem nekik a farhátat, nyakat, fejet, kutyaboltban soha nem veszek húst. Az emberi fogyasztásra alkalmas azért nem szokott romlott lenni (bár szomorú, de előfordul. Képzeld a nénit, aki kuporgatott kis pénzén megveszi a csirke vagy pulykanyakat leveskét csinálni, hazaviszi és romlott). Én is hányingert kapok a romlott hús szagától, de a kutyák imádják, állitólag könnyebben megemésztik. És mindig leforrázom vagy megfőzöm nekik. Szerencsére szeretik is, az emésztésük is jó tőle, nekünk egyikkel sincs olyan probléma mint Hannácskával (csöves csontot sose kapnak). Luna is darabolt nyakat farhátat fejet eszik az első pillanattol. A tenyésztőnél csak tápot kaptak, és mikor először raktam elé a langyos csikelevesbe darabolt húst és Grétimixet, reszketni kezdett a gyönyörűségtől. Olyan aranyos volt. nekem szerencsém van, mert mindegyik emésztése jó.
igmu (tag)67. / 1672006.04.25. - 12:06válaszol
Előzmény: Jamie (66)
Flatazort esznek Gréti Mix-el.Azt leforrázom, hagyom kicsit hülni, hogy ehető legyen. Imádják. Múltkor elfogyott a Flatazor, és venni kellett Eukanubát. Hát azt hiszed, ették? Dúsítani kellett tejföllel, joghurttal, mert csak finnyogtak rá. Hanna fogyott is akkor egy-két kilót, ami azért egy whippetnél elég látványos. Persze nálunk is csurran cseppen csirkehús, nyuszi, de igazából én nyersen nem merem nekik adni, ma már ki tudja, mit darálnak bele nyúlhús címen, megfőzni meg nincs gusztusom. Egyszer próbáltam, de hiába ment a páraelszívó, nagyon büdös volt. Így maradunk a tápos megoldásnál. Azt biztosan jól kiszámolják, van benne minden, ami kell, velünk együtt meg esznek gyümölcsöt, zöldséget, stb. A kutyapiszkot meg fel kell szedni, és nekem se mindegy, milyen az állaga. Ráadásul, ha Hannának csontos husit adunk, utána véres a széklete. Nem mindig, de nagyrészt igen. Ezt annak tudom be, hogy iszonyúan mohó, és nem rágja meg az ételt, félti a kicsitől. Na most ez a csirkecsont esetében nem túl szerencsés. Egyszer el is vittük dokihoz, még az elején, mert ugye nagyon megijedtünk, hogy mitől véres a kakija. Kérdezte a doki, mit adtunk neki, és mondta, ha ilyen mohó, akkor ne nagyon, mert felsérti a beleit, ha addig egyáltalán eljut baj nélkül. Ha kap is csontot, csak úgy, hogy úgy haraphat le belőle, ha közben fogom, és nem tudja benyelni az egészet egyben. A kicsi más eset, ő nem kapkod.
Jamie (tag)66. / 1672006.04.25. - 11:41válaszol
Előzmény: igmu (65)
Én minden nap főzök nekik, kapják a farhátat, húst, kutyamüzlit, rizst stb, úgyhogy néha kell az a törlés! Ma először zártam ki Lunát a kertbe a többiekkel, eddig bent volt a lakásban, amig én dolgoztam. de már nagyon nem akar bent maradni, kint van minden, ház, kert, társaság, érdekesség, napfény, a mkeritésen sem fér már ki...kezd nagylány lenni, na még nem annyira naaaagy, de az akaratát azt nagyon ki tudja nyilvánitani. :-)
Most milyen tápot etettek?
igmu (tag)65. / 1672006.04.25. - 10:32válaszol
Előzmény: Jamie (64)
Nálunk a babapopsi-törlő is működött egy időben. De mostmár nem kell. Tápot váltottunk. :)
Jamie (tag)64. / 1672006.04.25. - 10:21válaszol
Előzmény: vizslancs (63)
Gyakran igen, ha szükségét látom, akkor kitörlöm a valagukat, szintén nedves WC papirral, és én is kizuhanyozom a farkuk alatt, amikor a lábukat lezuhanyozom. Ez bevált. :szivárvány: Ezekszerint nálatok is :nevet2:
vizslancs (tag)63. / 1672006.04.25. - 08:10válaszol
Előzmény: Jamie (54)
Te is ki szoktad törölni a hátsóját? :pirul:
Én sáta után kitörlöm neki WC papírral, aminek a végét bevizezem - de ha nem "nagy dolgozott", akkor kihagyom.
Ha nem törölném ki, egy pici maradna rajta, ami megszáradna, éselpotyogtatná a lakásban...
Utána amikor a lábait lemosom, a hátsóját is lemosom (egy kicsit lezuhanyoztatom), hogy ne maradjon rajta kakiszag :pirul:
vizslancs (tag)62. / 1672006.04.25. - 08:07válaszol
Előzmény: igmu (61)
Szerintem tisztasági betét volt az, amit próbáltam nála. Én legalábbis úgy emlékszem, az volt a dobozára írva. :-)
Amúgy szombat reggel óta minden egyes betétet kiszedett, ha nem volt felügyelet alatt.. de amíg bent van, addig sem máshova megy - nem azonnal szedi ki, egy ideig bent hadja.

Tegnap vettem észre, hogy mintha az emlői egy picit fejldőtek volna - picit kiemelkednek, és kitapinthatóbbak.

Ma reggel végre újra elvégetze a "nagy dolgát" - bár nem volt olyan nagy, mert tegnap este alig evett... csak ami finom volt, azt ette, a tápját ott hagyta.

Szintén ma reggel, elcsöpögtette magát a konyhában - nem volt még rajta bugyi, mert feljövetel után volt, és még nem raktam rá.
igmu (tag)61. / 1672006.04.24. - 16:22válaszol
Előzmény: vizslancs (60)
Szia Vizslancs. Ha tanácsolhatom, akkor tisztasági betétet vegyél neki, mert a sima eü. betét nagy, és mivel nem nekik van kitalálva :pirul: , ezért elmozdul, és utálják. A tisztasági betétet, ha kb. 3-4 óránként kicseréled, vagy legalábbis minden séta után, akkor az elég, és az jobban is tapad. :pirul:
Oldalak (16): 16 15 14 13 12 11 10 9 8 [7] 6 5 4 3 2 1