Whippet Center - 2024.06.23. vasárnap 23:59 - Zoltán névnap
 Főoldal  Fórum  Képtár  Videotár  Kutyatár  Useroldalak  Tenyésztők  Regisztráció  Bejelentkezés  Állatmánia.hu  Az állatorvos válaszol
 
 Frissít  Növekvő sorrend  Nyitó hsz  Utolsó hsz  Témák
Ismerkedjünk :)
Hozzászólni csak bejelentkezés után lehet.
Hozzászólás/oldal: 
Oldal: 
Oldalak (59): << 51 50 49 48 47 46 45 44 43 42 41 40 39 38 37 36 35 34 33 32 31 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 [10] 9 8 7 6 5 4 3 2 1
fenyocske (tag)99. / 5972005.12.20. - 17:46válaszol
Engem alaposan félreértettek jópáran!
Nem tájékoztatott félre semmiféle szaporító (mit írtam, amiből erre lehet következtetni???)
Az előbbiekben leírtakkal egyetértek, én is mindent így látok, és gondolok!
Talán könnyelmű kijelentés volt leírni h "TALÁN egyszer", "De ezt majd meglátom" , nem tudtam h megszűnt a B tk., talán nem is baj!
Sosem akarok vele tenyészteni, nem is ezért van. Mint írtam, a páromnak és nekem van 2 basenjink, akikkel nagyon komolyan foglalkozunk, vannak távlati elképzelések és célok. Ismerkedünk a kiállításokkal, a basenjisekkel, nézegetjük a kenneleket a világban.
Ez az "egyszer talán" annak volt köszönhető, ha B tk., és nagyon szép küllemű lenne, sok kiállítás, eredményes szuka....na erre írtam a szülők tk-ját, másik oldalon mindkét nagyszülőét megszerezve persze! Ám nem hiszem h ez megtörtént volna, ha lenne B tk., akkor sem. Inkább a versenyzés miatt érdekelt engem, ezért tényleg sajnálom a dolgot.
Könnyelmű kijelentés volt, komoly szándék nélkül, bár egyértelműen fogalmazva!
Hogyha egyszer úgy gondolom, h komolyan foglalkozom whippetekkel, akkor a legjobb alomból fogok kicsit választani!
Szóval szombaton elhoztuk a kicsit. Nem voltam hajlandó pénzt adni érte! Ám a nő addig magyarázott, h az állítólagos féregtelenítést, tejpótlószert kifizettem!
Szörnyű ami volt, de túlságosan sajnáltam a kicsit, nem hagyhattam ott. Meséltek alapján: Az anyakutya állítólag belehalt a szülésbe, 7 kicsinye közül 2 maradt meg, mire béranyát szerzett a "gazda" (tejpótlószer ilyenkor hol volt?????)! Nem tudja mikor születtek!!!!!!!
A kicsi igen vissza van maradva (nálunk szombat óta szemmel láthatólag nőtt) A bundája bolhás volt, és gomba gyanús! Nem bírtam otthagyni, azt mondta elaltatja, mert leszívja a francia bulldogját, akinek most lesznek kicsinyei! Gusztustalan qva!!!!
Szóval elhoztam, állatorvos, bolhacsepp, sampon, féregtelenítő. a kedélye nagyon jó, azzal nem is volt baj, de már nem férges, nincs elviselhetetlen, iszonyat orrfacsaró bundaszaga, teljes értékű tápot kap, mellé a felzárkózáshoz fontos vitamint is!
Tudom h megint egy plussz gondot vettem a nyakamba, mert még nem is akarom összeengedni a fiatal basenjimmel, de nem bírtam nem elhozni!
Természetesen neki sosem lesznek kiskutyái, ivartalanítattjuk majd!
Diva (tag)97. / 5972005.12.17. - 14:58válaszol
Gondolom ha ezeket az utóbbi hozzászólásokat elolvassa Fenyocske, akkor megérti, hogy miről irtunk neki és majd dönt, hogy mi is legyen.
Fenyocske - Remélem ugy döntesz, hogy nem fogod megbánni, hogy nem hamarkodtad el a döntést és irtál ide ebbe a forumba. Igaz itt sokminden elhangzott, de ezek mind csak azért, hogy ne hamarkodd el a dolgot és ne ugy gondolkozz, hogy a tkv. nélküli kiskutyád majd csináltatsz B tkv-et és majd neki is lesznek kölykei.
Ha később tenyészteni is szeretnél majd akkor máshonnan kell vásárolnod most ehhez szuka kölyköt és lehet, hogy több pénzt kell áldozni a megvételre.
De tudjuk, hogy kutyát az ember 12-15 évre vesz és egy gyönyörü, egészséges, szép és reményteli kiskutyánál nagyobb öröm nincs is a világon.
Igaz Belfegor, Petrezselyem ? - mi már tudjuk ezt! Csak jót akarunk neked, mert ugy tünik , hogy tájékozatlan vagy még. Akik pedig eddig tájékoztattak téged azok nem a tenyésztők táborában fociznak, hanem inkább a szaporitókéban. Ugyanis tkv. nélküli kutyát elletni nem tenyésztés, csak szaporitás, bármilyen édes és fajtatiszta is a kicsi. Sajnos az értéke nulla, és nem több mint egy keverés kutyusnak, hiszen az ő származási is bizonytalan. Ha ajándékba kapsz egy ilyen whippetnek mondott kicsit, és neked csak szeretgetni kell a kiskutya akkor o.k. - de ne akard te is szaporitani, mert az ilyen kutyus nem erre való.
Diva (tag)95. / 5972005.12.17. - 11:49válaszol
Előzmény: Belfegor (94)
Mindenben igazad van az előzőekben leirtakban.
Most egy kicsit beszéljünk az igazi tenyésztésről amiben már az első lépésben is megvalósul az a mondás, hogy a fejtől büzlik a hal.
Hát igen - amikor még kutyád sincs, már akkor kiválthatod a kennelnevet? Sőt az egyesület felhivja a figyelmet, hogy mindenki minél előbb váltsa ki, nehogy mire megszületnek a kicsik emiatt ne lehessen törzskönyvezni őket. Ugye milyen érdekes?
Olaszországban pl. miért tudják megoldani másképp. Minek a kennelnév, majd ha igazi tenyésztő lesz valaki akkor legyen kennelneve. Igazi tenyésztő meg majd akkor lesz, ha olyan almot csinál, amiben a kutyák értékelhetőek. TEhát látszik, hogy tudatos tenyésztői elképzelések szülöttei, és nemcsak két azonos fajta pároztatása.
Sajnos itt az alapszabályokkal is probléma van, hiszen innentől máris arra ösztökél a dolog, hogy ha vettél egy kutyát, azt tenyészteni kell.

Akkor még a tkv. nélküli kutyákról nem is beszéltem , de már mindent elmondtatok helyettem. Mindenesetre örvendetes, hogy megszüntették a B törzskönyvezést. Van elég igazi törzskönyves kutya akiket lehet használni a tenyésztésben.

Az egész kutyázást már az iskolában a gyerekeknek kellene tanitani és nekik kellene megtanitani, hogy mi a tenyésztés és mi a szaporitás,és hogy hogy kell egy kiskutyát felnevelni és hogy kell foglalkozni általában a kutyával. Viszont azt is meg kellene tanitani, hogy a kutyások szedjék össze a kutyaürüléket is maguk után.
Amikor a ch. kiállitáson, ahol állitólag a legszebb kutyák, legjobb tenyésztők és gazdik vannak, ott is előfordul, hogy nem szedi össze a kutyás az ürüléket a kutyája után (bent a csarnokban), akkor mit várhatunk el?
Semmit sem.

Belfegor (tag)94. / 5972005.12.17. - 01:01válaszol
Előzmény: Sir Winston (92)
Igazad van a minőségnek van értelme mindenből. De ha nincs rá kereslet, akkor minek azt előállítani? vagy ha van, de annyira minimális rá az igény, akkor a minőségnek nem lesz ára ami viszont befolyásolja az értékét igen nagyon, és ront a megítélésén is. Erre pont példa a Jaguár esete, míg tudjuk, egy Suzuki tipustól függően melyik árkategóriába tartozik, ezzel szemben a Jaguár XK-R-nek nincs ára!!!! És ezt úgy értem, hogy eurotax ára sincs, mert annyira kevés ember tart rá igényt hogy annyiért adod amennyiért akarod. Ugyanaz a típus az egyik helyen 8 milla a másikon azonos felszereltséggel bizony 15 milla.

A kutyák számának a növelése (szándékosan nem írom, hogy tenyésztése) pontosan ott tart most is, mint 15 éve itthon. Seemi sem változott. Akkor is volt egy lakótelepen 2 boxer, nosza lettek is kölykök, vagy a tacsik és azok keverékei a divatnak megfelelően lettek sokszorosítva. Volt akinek tk-es kutyája volt, mégis fűt fát fedeztetett vele, vagy éppen fordítva...aztán a másik lehetőség, hogy mindkettő tk-es de nem passzolnak össze. Na de kit érdekel? Hiszen egy kölyökkutya aranyos, majd csak lesz neki gazdája, ha másképpen nem, akkor házhozszállítással potom összegért.És a szomszédnak is vannak és akkor nekem is lesz...és hasonló felfogás...semmit nem változott ez a hozzáállás.
Ez vezet a teljes tragédiához a kutyafajtáknál, hogy bárki lehozhat almokat papírral vagy anélkül. Semmi ismeretanyag nem szükséges hozzá. Miért nem lehet mondjuk jogosítványt szerezni a tenyésztéshez is? Az kellene, és akkor legalább annyit elérnénk, hogy az emberek belelássanak abba mit is akarnak kezdeni a kutyájukkal, hogy mi minden szükséges a minőség előállításához, létrehozásához. Talán a fele visszalépne a tenyésztéstől, ami mindenképpen hasznos a fajtának. Vagy ha nem is lép vissza de legalább tisztában lesz azzal hogy mit is érhet el.
A kutyatenyésztés és a hozzáállás miért nem változik itthon?
Sir Winston (tag)93. / 5972005.12.16. - 23:50válaszol
Alapvető problémáim vannak ezzel az egésszel kapcsolatban.
1. Hogy jut eszébe egy tk- vel rendelkező kan gazdájának befedztetni egy tk. nélküli szukát. Ennyire becsüli a saját kutyáját?
2. Egy tk. nélküli szuka tulajdonosa hogy mer almot lehozni, és fajkutyaként továbbadni a kölyköket.
3. Miért van az, hogy emberek ennyire felelőtlenül vásárolnak kutyát, és vállalnak minden kellemetlen következményt a helyett, hogy egy kicsit utána járnának, honnan tudnának biztonságosan kölyköt vásárolni. Ez a döntés 10- 15 évre szól!
Soha nem mernék saját kútfőből almot lehozni. Ha egy általam elismert tenyésztő felkérne, hogy fedezzek valamelyik kanommal, ám legyen. De így: hoci- nesze, rakjuk össze őket komám, majd csak lesz belőlük valami. Ez egy őrület!
Sir Winston (tag)92. / 5972005.12.16. - 23:29válaszol
Előzmény: Belfegor (91)
A minőségnek mindig van értelme.
Persze a gyengébb, olcsóbb dolgokra is megvan a kereslet. (lásd: Tesco Gazdaságos)
Kinek mi az igénye. Előbb- utóbb a mi kis hazánk is eljut arra a szintre, hogy kutyában is igényesek legyünk. Ahogy elnézem, inkább utóbb.
Az emberek lassan odafigyelnek a ruházkodásukra, higiénéjükre, autójukra, otthonukra, és egyre igényesebbek lesznek. Ha már nem lesz más, igényesek lesznek arra, milyen kutyájuk legyen.
Emlékszel: Suzuki kontra Jaguar.
Belfegor (tag)91. / 5972005.12.16. - 23:11válaszol
Előzmény: fenyocske (83)
Ez most komoly???
Nincs tk-e a kutyának, szóban garantálnak neki valamit ami ugye elszáll...de te már azon gondolkozol, hogy kölykei lesznek?? Mi lesz ebben az országban? Whippet dömping? Kinek lehet eladni ennyi whippit? Vagy majd ajándékként végzik?
Ez igaz bármely fajtára, nagyon furcsállom, hogy most hirtelenjében mindenkinek lesznek kiskutyái mindenféle indittatásból. Én már azon is gondolkoztam, hogy egyáltalán csináljam -e még mielőtt belekezdtem volna, kezdek azon gondolkozni hogy értelme sincs folytatnom.... ;-)
Oldalak (59): << 51 50 49 48 47 46 45 44 43 42 41 40 39 38 37 36 35 34 33 32 31 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 [10] 9 8 7 6 5 4 3 2 1